Καταγγέλλουμε την Επέμβαση της Δικαιοσύνης στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας


Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει τη νέα προκλητική επέμβαση της  «ανεξάρτητης δικαιοσύνης» που αποφάσισε την ακύρωση των Αποφάσεων και των Αρχαιρεσιών του 29ου Συνέδριου του ΕΚΑ, δικαιώνοντας τα ασφαλιστικά μέτρα του εργοδοτικού σωματείου της Alpha Bank, με τον απίστευτο, απαράδεκτο για τα συνδικαλιστικά χρονικά, ισχυρισμό ότι δεν προβλέπεται στο καταστατικό του ΕΚΑ, η γενική συνέλευση (σώμα συνέδριου) να αποφασίζει εάν ένα σωματείο μπορεί ή όχι να πάρει μέρος στο συνέδριο και τις αρχαιρεσίες λόγω αποδεδειγμένων παρατυπιών στις αρχαιρεσίες του!
Πρόκειται για κίνηση που μόνο σκοπό έχει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, αφού στην πράξη πλέον ακυρώνει τη δυνατότητα των συνδικαλιστικών οργανώσεων να νομιμοποιούν αντιπροσώπους όπως προβλέπεται από τα καταστατικά τους. Μάλιστα η απόφαση, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο,  αναφέρει πως μοναδικός κριτής ελέγχου και νομιμοποίησης των διαδικασιών των σωματείων δεν είναι τα ίδια τα συνδικαλιστικά όργανα και τα καταστατικά των σωματείων με ό,τι προβλέπουν, αλλά τα δικαστήρια! 

Είναι σαφές ότι επιχειρείται ο έλεγχος των συνδικάτων από την κυβέρνηση, το κράτος και την εργοδοσία.

Οι αποφάσεις των δικαστηρίων δεν μας εκπλήσσουν. Είναι η ίδια «δικαιοσύνη» που έχει βγάλει παράνομες και καταχρηστικές απεργίες και κινητοποιήσεις. Είναι η ίδια «δικαιοσύνη» που σέρνει συνδικαλιστές στα δικαστήρια φορτώνοντάς τους αυστηρές ποινές (όπως έγινε στη δίκη των Χαλυβουργών).
Είναι η ίδια δικαιοσύνη που νομιμοποιεί απολύσεις εκλεγμένων εργαζόμενων στα διοικητικά συμβούλια των σωματείων γιατί με την δράση τους βάζουν εμπόδια στην πολιτική τις σημερινής κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων, ενώ την ίδια στιγμή νομιμοποιούν ανύπαρκτους αντιπροσώπους και σωματεία φαντάσματα.
Σε αυτό το σκηνικό εκφυλισμού, πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν οι παρατάξεις  ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ/ ΛΑΕ) – ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ,  που θέλουν ένα συνδικαλιστικό κίνημα με συνδικαλιστικά στελέχη που θα σκύβουν το κεφάλι στις απαιτήσεις του κεφαλαίου και των μονοπωλιακών ομίλων.
Ένα κίνημα που θα είναι πιστό στον εργατοπατερισμό των προτύπων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, του «κοινωνικού εταιρισμού», ένα κίνημα νεκροταφείο!
Η απόφαση αυτή δεν έρχεται μια οποιαδήποτε στιγμή. Έρχεται παραμονές της νέας πιο σκληρής αντιλαϊκής επίθεσης της «πρώτης φοράς Αριστεράς», του κεφαλαίου και της εργοδοσίας ενάντια στα εργασιακά, το ασφαλιστικό, στους μισθούς, τις ΣΣΕ, το δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία, ενώ παράλληλα επιχειρείται η  απελευθέρωση των  ομαδικών  απολύσεων. 
Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα δεχτούμε τέτοιες αποφάσεις.
Ας βγάλουν όσες αποφάσεις θέλουν, το σωματείο μας ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να μπαίνει μπροστά για την οργάνωση των εργαζόμενων από τους χώρους δουλειάς που καλύπτει το σωματείο, δεν θα κάνει βήμα πίσω, θα συνεχίσει να βάζει εμπόδια στην εφαρμογή των αντεργατικών νόμων για το ασφαλιστικό και της νέας επίθεσης που ετοιμάζουν κυβέρνηση και εργοδοσία στους εργαζόμενους.
Το σωματείο  μας θεωρεί την απόφαση της  «δικαιοσύνης» ως απαράδεκτη.  Μέσα από τον καθημερινό του αγώνα και τη δράση του θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να πετάξουν οι εργαζόμενοι τέτοιες κατάπτυστες  αποφάσεις στον κάλαθο των αχρήστων, θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να πετάξουμε έξω από τα συνδικάτα τα τσιράκια και τους ανθρώπους τις εργοδοσίας.
Δίνουμε απάντηση μαζικοποιώντας,
ισχυροποιώντας το ταξικό μας σωματείο.
Δίνουμε απάντηση με τη μαζική μας συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη.
Όλοι στο δρόμο με τα ταξικά συνδικάτα.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ