Καταγγέλλουμε τις Απολύσεις στον ΟΠΑΠ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες απολύσεις εργαζομένων από τον ΟΠΑΠ.

Τις τελευταίες μέρες ο ΟΠΑΠ, μια από τις πλέον κερδοφόρες επιχειρήσεις, προχωρά σε σειρά απολύσεων συναδέλφων –εργαζομένων με προϋπηρεσία δεκαετιών- με την δικαιολογία της «χαμηλής βαθμολογίας στην αξιολόγηση».

Κάθε εργαζόμενος γνωρίζει ότι οι «αξιολογήσεις» των εργαζομένων από τους εργοδότες είναι μηχανισμός που στόχο έχει την τρομοκράτηση, το ξεζούμισμα των εργαζομένων και αποτελεί προπέτασμα καπνού για να αιτιολογηθούν απολύσεις.

Η πραγματική αιτία των απολύσεων είναι ότι ο ΟΠΑΠ θέλει να απαλλαγεί από τους παλαιότερους εργαζόμενους, ειδικά από όσους δεν παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους και δεν δέχτηκαν την διαδικασία των «εθελούσιων αποχωρήσεων» που είχε προηγηθεί. Ο ΟΠΑΠ καλλιεργεί συστηματικά κλίμα φόβου και τρομοκρατίας, το οποίο εντείνει με τις απολύσεις, για να βάλει εμπόδια στην διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων του ΟΠΑΠ και στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που αποφάσισαν με το Σωματείο Εργαζομένων ΟΠΑΠ.

Απαιτούμε :

  • Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις των συναδέλφων.
  • Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζόμενων 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην ΟΠΑΠ να συμμετέχουν μαζικά:

  • Στη 2ωρη στάση εργασίας, 10πμ-12μ, την Πέμπτη 28/9
  • Και στην Συγκέντρωση Συμπαράστασης, στις 10.30πμ στην Επ. Εργασίας (Αγησιλάου 10), όπου θα συζητηθεί η εργατική διαφορά των συναδέλφων