Καταγγέλλουμε το Νέο Εργοδοτικό Έγκλημα στην Ανακύκλωση «ΝΕΙΛΟΣ»

Δεν έχει τελειωμό ο κατάλογος των νεκρών συναδέλφων που έχασαν την ζωή τους πάνω στο μεροκάματο. Την Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη ήρθε να προστεθεί ένας ακόμα συνάδελφος 52 ετών που εργαζόταν στην εταιρία ανακύκλωσης «Νειλος Α.Ε» στο Μαρκόπουλο. Ο θάνατος του ήταν ακαριαίως όταν μεγάλο σκαπτικό μηχάνημα που λειτουργούσε στον χώρο έκανε όπισθεν και τον καταπλάκωσε.

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, έκανε παρέμβαση στον χώρο μαζί με το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής. Όμως οι υπεύθυνοι είναι  εξαφανισμένοι. Τα Συνδικάτα γίναμε δέκτες καταγγελιών από εργαζόμενους και συγγενείς του νεκρού για τα ελλειπή μέτρα προστασίας και την εντατικοποίηση της δουλειάς στον χώρο.
Αυτός είναι ο 22ος νεκρός εργάτης τους τελευταίους 4 μήνες. Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Ανάπτυξη» βαμμένη με το αίμα των εργατών για τα κέρδη των αφεντικών. Χώροι δουλειάς χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας με ωράρια λάστιχο, χωρίς συμβάσεις, χωρίς δικαιώματα.
ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΕΡΓΆΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΒΩΜΌ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας να συσπειρωθούν στο σωματείο τους. Να καταγγείλουν παραβιάσεις στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Να υπερασπιστούμε μαζί την προστασία της υγείας μας και της ζωής μας.

 

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους συναδέλφους του εργαζόμενου.