ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Η Διοίκηση του σωματείου καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης που μέσω του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας επιτρέπει στην εργοδοσία του Μάνεση να προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις στη Χαλυβουργία. Η απόφαση αυτή της κυβερνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι σε πλήρη ταύτιση με την πολιτική της ΕΕ και με τις επιδιώξεις του κεφαλαίου για αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του. Ανοίγει ο δρόμος σε μια πάγια και διαχρονική επιδίωξη των εργοδοτών για ομαδικές απολύσεις και σε μια σειρά άλλες επιχειρήσεις και σε άλλους κλάδους. Ο δρόμος αυτός περνάει μέσα από το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων. Σκοπός τους είναι η εργοδοσία να μπορεί να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους για όσο χρειάζεται και όταν “βλέπει τα δύσκολα” λόγω μειωμένης κερδοφορίας ή λόγω εργατικών διεκδικήσεων να αξιοποιεί τη λύση των ομαδικών απολύσεων.
Ευθύνες έχει και η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, γιατί συμφώνησε στη δημιουργία του ΑΣΕ και στη διαδικασία της έγκρισης των ομαδικών απολύσεων.
Θέλουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους στο σύνολό τους παίρνοντας αυτή την απόφαση σε μια επιχείρηση όπου για μήνες οι εργάτες συγκρούστηκαν με την εργοδοσία. Απαιτούμε την ανάκληση τώρα της απόφασης για ομαδικές απολύσεις στη Χαλυβουργία.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ