Κινητοποίηση του Σωματείου και Λαϊκών Επιτροπών Για την Ανάκληση της Απόλυσης του συναδέλφου Δ. Κερασιώτη

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές Π. Φαλήρου, Νέας Σμύρνης, Αγ. Δημητρίου και Ηλιούπολης, πραγματοποίησε κινητοποίηση την Δευτέρα, 5 Σεπτέμβρη, έξω από τα γραφεία της εταιρείας AP SUPPLIES & MEDIA, ιδιοκτησίας Ανέστη Παλαιολόγου, απαιτώντας την Ανάκληση της Απόλυσης του συναδέλφου Δ. Κερασιώτη, μέλους της Διοίκησης του Σωματείου.

Η εργοδοσία ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας, φτάνοντας στο σημείο να κατηγορήσει το συνάδελφο (ότι δήθεν δεν ήταν καλός στη δουλειά του),  ενώ η ίδια η εταιρία το προηγούμενο διάστημα στο συγκεκριμένο εργαζόμενο είχε δώσει bonus παραγωγικότητας.!!

Έφτασε μάλιστα στο σημείο την ώρα τις κινητοποίησης να στέλνει γραπτά μηνύματα στο τηλέφωνο του, μηνύματα που έκφραζαν την οργή και τον θυμό τις εργοδοσίας για την παρέμβαση στα γραφεία της αλλά και μηνύματα με προσωπικούς χαρακτηρισμούς του στυλ «θα έπρεπε να ντρέπεσαι το παιδί σου» κ.α.

Η μετατροπή των χώρων εργασίας, σε γκέτο, όπου ο εργαζόμενος θα είναι σκλάβος, χωρίς δικαιώματα, είναι επιδίωξη του συνόλου των εργοδοτών. Και σε αυτή τη κατεύθυνση νομοθετεί η Κυβέρνηση την Κατάργηση των Συνδικαλιστικών Δικαιωμάτων και Ελευθεριών. Για τους εργαζόμενους το Δικαίωμα στη Δουλειά, καθώς επίσης και το δικαίωμα της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης, προστασίας και διεκδίκησης μιας ζωής με αξιοπρέπεια, είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ.

Η επίθεση απέναντι στον συνάδελφο Δ. Κερασιώτη και η απόλυση του, είναι επίθεση στα σωματεία-συνδικάτα, της δράσης που αναπτύσσουν στους χώρους δουλειάς. Είναι επίθεση  απέναντι στο δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται και να διεκδικούν. Η προκλητική στάση της εργοδοσίας, είναι δείγμα του πως ονειρεύονται οι εργοδότες τους χώρους δουλειάς.

Το Σωματείο στην παρέμβαση και συνάντηση που είχε με τον εργοδότη -παρότι επιχειρήθηκε χωρίς επιτυχία να μη μπει μέσα στα γραφεία της εταιρίας η αντιπροσωπεία του Δ.Σ του σωματείου- προειδοποίησε ότι η σημερινή κινητοποίηση ήταν μόνο η αρχή και ότι επιπλέον του ζητήματος της ανάκλησης της απόλυσης δε θα επιτρέψει σε κανέναν εργοδότη να θίγει την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια κανενός συναδέλφου, ακόμη περισσότερο των οικογενειών μας.

Το αμέσως επόμενο διάστημα ο Σύνδεσμος Ιδ. Υπαλλήλων Αθήνας θα προχωρήσει και σε παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας και άλλες πρωτοβουλίες μέχρι την Ανάκληση της Απόλυσης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ

Καλούμε τους εργαζόμενους τις Αθήνας, τις Συνδικαλιστικές τους Οργανώσεις, τους φορείς του λαϊκού κινήματος να στείλουν μαζικά μηνύματα Καταδίκης της Απόλυσης στα email:

  • Σύνδεσμος Ιδ. Υπαλλήλων Αθήνας: siya1933@gmail.com
  • Εταιρία AP SUPPLIES & MEDIA: info@apsm.gr
  • Υπουργείο Εργασίας – ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: gsepe@ypakp.gr