ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 27/11-ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 23/11

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Η ανάπτυξη που επικαλούνται και επιδιώκουν κυβέρνηση, εργοδότες και ΕΕ θα φέρει σίγουρα νέα κέρδη για τους λίγους και για τους πολλούς θα συνεχίζεται η ανέχεια, η ζωή με ψίχουλα. O κρατικός προϋπολογισμός για το 2015 κινείται σε αυτό το πλαίσιο, ανακατανέμει ψίχουλα κόβοντας σημαντικά κονδύλια για την προστασία της εργατικής οικογένειας, θεωρεί δυσβάστακτο κόστος τις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
Πως μεταφράζεται η “ανάπτυξη” και η κερδοφορία μεγάλων ΑΕ και εταιρειών στους χιλιάδες ιδιωτικούς υπαλλήλους που απασχολούν; Το χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων αποτελεί τον κύριο πυλώνα της ανάπτυξης τους. Μια σειρά επιχειρήσεις όπου εργάζονται ιδιωτικοί υπάλληλοι αύξησαν τα κέρδη τους τσακίζοντας μισθούς, καταργώντας ωράρια και συμβάσεις. Οι απολύσεις υπαλλήλων με καλύτερες συμβάσεις και με χρόνια προυπηρεσίας σε μια σειρά επιχειρήσεις όπως η G4S, ο Θεοχαράκης και η Icap και ταυτόχρονα η πρόσληψη πιο χαμηλόμισθων, ή και ωρομίσθιων υπαλλήλων είναι στην ημερήσια διάταξη. Η απληρωσιά σε μια σειρά εταιρείες όπως: η Γενική Ανακύκλωση, οι εργαζόμενοι του Ελληνικού Ερυθρου Σταυρού, υπαλληλοι σε μικρά και μέγαλα γραφεία έχει ξεπεράσει και τους 5 μήνες. Σε άλλες επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας και χωρίς ωράριο. Στις εταιρείες security πολλοί συνάδελφοι εργάζονται με ωράριο λάστιχο και απλήρωτες υπερωρίες και χωρίς να τηρούνται και τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας στην εργασία. Στις εταιρείες δημοσκοπήσεων οι εργαζόμενοι πληρώνονται πρακτικά με το κομμάτι, με μισθό-ψίχουλα χωρίς καμιά σταθερότητα και όποτε οι εταιρείες κάνουν έρευνες.

Αυτό όμως που τρομάζει τους εργοδότες είναι ο οργανωμένος και σε ταξική κατεύθυνση αγώνας των εργαζομένων. Αυτός πραγματικά φέρνει αποτέλεσμα. Σε μια σειρά χώρους και κλάδους πάρθηκαν πίσω απολύσεις, μειώσεις μισθών, πληρώθηκαν δεδουλευμένα οι εργαζόμενοι κέρδισαν κατακτήσεις. Αλλά αυτό έγινε χωρίς καμιά στάση αναμονής από τους εργαζόμενους, με τη δική τους συμμετοχή, έχοντας πετάξει τα βαρίδια του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ-ΟΙΥΕ-ΕΚΑ και συσπειρωμένοι στα ταξικά τους σωματεία.
Αποτελεί αυταπάτη ότι αν αλλάξουν οι διαχειριστές στην κυβέρνηση θα γίνει πιο ανθρώπινο το εκμεταλλευτικό σύστημα, πως θα γυρίσει ο τροχός. Η αναμονή, η εναπόθεση ελπίδας σε κυβερνητικές εναλλαγές αποδείχτηκε πως δε φέρνει πίσω κατακτήσεις. Η αδράνεια, η καθυστέρηση δημιουργεί νέες υποχωρήσεις, νέες απώλειες, σταθεροποιείται η φτώχεια και η εξαθλίωση.
Από όλα αυτά προκύπτει ότι χρειάζεται να μπουν στη μάχη οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι ωρομίσθιοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι νεολαίοι που δουλεύουν σε 5μηνα προγράμματα, οι εργαζόμενες γυναίκες μητέρες, οι συνάδελφοι που έχουν συμβάσεις μέσα από τα δουλεμπορικά γραφεία, οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, οι μετανάστες στον κλάδο.
Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ της 1η Νοέμβρη με αιχμή την ανεργία, με την συμμέτοχη κοντά 1000 οργανώσεων εργαζομένων αλλά κυρίως με την μαζικότατη παρουσία κόσμου, αυτοαπασχολουμένων, αγροτών, γυναικών, νεολαίας, ανέργων, συνταξιούχων είναι ένα βήμα μπροστά. Σημαντικό παρόν έδωσαν και οι εργαζόμενοι από το δικό μας κλάδο. Με οργάνωση στα σωματεία μας, με αγώνα θα απαντήσουμε στην επίθεση των εργοδοτών και των πολιτικών τους εκπροσώπων.
Τώρα οργανώνουμε τον αγώνα μας συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 27/11.
Προχωράμε σε Γενική Συνέλευση του σωματείου Κυριακή 23/11 για να οργανώσουμε καλύτερα την πάλη μας.
Διεκδικούμε:
  • Υπογραφή τώρα Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στο 751 ευρώ βασικό μισθό, ως βάση για αυξήσεις στη κλαδική συλλογική σύμβασης εργασίας.
  • Υπογραφή εκ νέου της κλαδικής σύμβασης της Παροχής Υπηρεσιών με βασικό μισθό 920 ευρώ, υποχρεωτικά εκτελεστέα για όλους τους εργαζόμενους.
  • Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
  • Κατάργηση ωρομίσθιου μερικής απασχόλησης και μετατροπή όλων αυτών των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου – νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
  • Να μπει τέρμα στον εφιάλτη της ανεργίας! – Εδώ και τώρα: Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία.
Χρειάζεται τώρα να οργανώσουμε την πάλη μας παντού σε όλες τις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Κατακτήσεις χωρίς εμάς για εμάς δεν πρόκειται να προκύψουν. Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο να οργανωθούμε στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας να έρθουμε κοντά ο ένας συνάδελφος με τον άλλον. Να συζητήσουμε πως καλύτερα θα οργανώσουμε τον αγώνα μας, όχι μόνο για να διασφαλίσουμε αυτά που έχουμε, αλλά και για να κατακτήσουμε ακόμα περισσότερα.
Χωρίς εμάς στις επιχειρήσεις τίποτα δε μπορεί να λειτουργήσει, για αυτό έχουμε τη δύναμη.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23/11 10 π.μ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β /ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ)
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ – ΟΜΟΝΟΙΑ 11 π.μ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ