Πάρτε Πίσω τις Απολύσεις στην ICAP- ΣΤΟΠ στην Εργοδοτική Τρομοκρατία

Συνάδελφοι στην ICAP, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει την εργοδοσία της πολυεθνικής ICAP που για ακόμα μια φορά  προχώρησε σε μια σειρά απολύσεων με τη δικαιολογία της «χαμηλής παραγωγικότητας». Στην άμεση παρέμβαση του Σωματείου για τις απολύσεις η εργοδοσία είπε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί «είναι περιττοί για την εταιρεία».
Συνάδελφοι όλοι γνωρίζουμε ότι κανένας εργαζόμενος δεν είναι περιττός. Ειδικότερα στην  ICAP που συνέχεια αναλαμβάνει έργα που απαιτούν νέους εργαζόμενους. Αυτό αποδεικνύεται και από τις δεκάδες ώρες υπερωρίας που μας επιβάλλονται κάθε εβδομάδα. Φτάνουν ακόμα και να ζητήσουν να δουλέψουμε έξι μέρες της εβδομάδα. Είναι φανερό ότι οι συνεχόμενες απολύσεις είναι τακτική της εργοδοσίας και αξιοποιούνται με στόχο να τρομοκρατήσει και να πιέσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους να λιώσουν στα τηλέφωνα, υπό την συνεχή απειλή της απόλυσης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η ICAP, μόλις πριν λίγες μέρες διοργάνωσε forum για τις “Προοπτικές των νέων αλλαγών/μεταρρυθμίσεων σε Εργασιακά, Ασφαλιστικά και αγορά εργασίας» όπου συμμετείχαν δεκάδες στελέχη επιχειρήσεων και εκπρόσωποι της Κυβέρνησης. Η θέση του ομίλου ήταν ξεκάθαρη : «να άρουμε περιττούς περιορισμούς που, ενώ δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στον τομέα “ασφάλεια στη θέση εργασίας”, αντίθετα εμποδίζουν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και βάζουν σε κίνδυνο την ανάπτυξη».
  • Για την ICAP είναι περιορισμός στα κέρδη της η σταθερή δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς, και όχι το χαρτζιλίκι των 300 ευρώ που δίνει στην πλειοψηφία των εργαζομένων της.
  • Για την ICAP, όπως και για κάθε επιχειρηματικό όμιλο, είναι περιορισμός το σταθερό ωράριο, η εργάσιμη βδομάδα, η δουλειά με δικαιώματα, για αυτό περιμένει πως και πώς να απελευθερωθεί το ωράριο και οι Κυριακές.
  • Για την ICAP είναι «περιττοί» οι εργαζόμενοι, όταν τους έχει ξεζουμίσει, όταν έχει βγάλει από αυτούς ότι κέρδη μπορούσε.
Δεν Είναι Αυτό Ζωή Και Το Αύριο Που Θέλουμε Για Εμάς Και Τα Παιδιά Μας
 
Συνάδελφοι,
Αυτό είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Μνημόνια μέχρι το 2060, δουλειά με ημερομηνία λήξης, πίεση από το πρωί ως το βράδυ, με την απειλή της ανεργίας και της απόλυσης σε κάθε μας βήμα.
Η Οργάνωση Της Πάλης Μας Μπορεί Να Βάλει Φρένο Στην Εργοδοτική Τρομοκρατία
Στην απεργία στις 17 Μάη, η συμμετοχή αρκετών συναδέλφων στην Απεργία ενόχλησε την ICAP. Για αυτό από την επόμενη προσπάθησε να τρομάξει, να δημιουργήσει κλίμα εναντίον των απεργών, καλώντας τους να υπογράψουν δήθεν ότι ήταν σε άδεια.
Ξέρουν ότι βασικό όπλο των εργαζομένων είναι η Αλληλεγγύη, να στηρίζει ο ένας τον άλλον απέναντι στην εργοδοσία. Για αυτό φοβούνται την οργανωμένη δράση, την συλλογική διεκδίκηση που μπορούν οι εργαζόμενοι να κάνουν πράξη με το σωματείο τους. Φοβούνται την επαφή των εργαζομένων με τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, με τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, γιατί ξέρουν ότι μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στα σχέδια τους. Ξέρουν ότι Χωρίς Εμάς Γρανάζι Δε Γυρνά!
Δίνουμε Απάντηση Στις Απολύσεις!
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της ICAP να συσπειρωθούν στο ταξικό τους σωματείο. Με την ατομική μας συμβολή, την ενεργή συμμετοχή και δράση μας, δυναμώνουμε και ισχυροποιούμε την φωνή μας μέσα στον χώρο δουλειάς. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να γίνουν μέλη του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Να δώσουν δύναμη στη δύναμη τους.
 
Να Παλέψουμε Όλοι Μαζί Σαν Μια Γροθιά
Να Μπει Τέρμα Στις Απολύσεις
ΣΤΟΠ Στην Εντατικοποίηση Και Την Εργοδοτική Τρομοκρατία
 
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Μισθούς με Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους στην ICAP, με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους. Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751€ βασικό μισθό
  • Ωράριο με Μετατροπή όλων των Συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης, με 40ωρο-8ωρο-5θήμερο με νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας
  • Διαλλείματα με Συμμόρφωση στο ΠPOEΔPIKO ΔIATAΓMA 398/1994 «Eλάχιστες προδιαγραφές ασφάλειας και υγείας κατά την εργασία με οθόνες οπτικής απεικόνισης» και την οδηγία του Συμβουλίου 90/270/EOK (Φ.E.K. 221/A/19-12-1994) για διάλλειμα 15 λεπτών ανά δυο ώρες εργασίας σε οθόνη υπολογιστή (15 λεπτά στο 4ωρο, 30 λεπτά στο 6ωρο, 45 λεπτά στο 8ωρο)
  • Φοιτητικές Άδειες με Προστασία του δικαιώματος των φοιτητών εργαζομένων να δίνουν απρόσκοπτα την εξεταστική τους
Οργανώνουμε την Πάλη Μας
Απαντάμε στις Απολύσεις και στην Τρομοκρατία
Όλοι στο Σωματείο την Παρασκευή 14 Ιούλη, Στις 19:00
3ης Σεπτεμβρίου 48β & Μάρνη, Εργατικό Κέντρο Αθήνας, 3ος Όροφος