Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία: Εκφράζει την αλληλεγγύη της στους 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που δικάζονται ξανά

Με αφορμή τη νέα δίκη 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη κατά των 35 συνδικαλιστών
Το ΠΑΜΕ, μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, είχε κάνει κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας στις 30 Ιανουαρίου 2013, διαμαρτυρόμενο για τη μείωση των μισθών και των συντάξεων που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα του ΔΝΤ, της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Γι’ αυτή την κατάληψη 35 στελέχη του ΠΑΜΕ δικάστηκαν και αθωώθηκαν.
Τώρα, η δίκη επαναλαμβάνεται την Πέμπτη 16 Μάρτη 2017, για δεύτερη φορά, με νέες κατασκευασμένες κατηγορίες για την ίδια υπόθεση. Οι νέες κατηγορίες ισχυρίζονται ότι οι συνδικαλιστές κατέστρεψαν το γραφείο του υπουργού Εργασίας και υποτίθεται ότι τραυμάτισαν αστυνομικούς και προσωπικό ασφαλείας του υπουργού κλπ.
Η ΠΣΟ εκφράζει την αλληλεγγύη και διεθνισμό της στο ΠΑΜΕ και ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη κατά των 35 συνδικαλιστών, ανάμεσα στους οποίους ο κύριος κατηγορούμενος είναι ο σύντροφος Γιώργος Πέρρος, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και επικεφαλής του ΠΑΜΕ.
Η ΠΣΟ θα συνεχίσει να στηρίζει τους αγώνες του ελληνικού λαού και των εργαζομένων που υποφέρουν από τις αντεργατικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ΠΣΟ να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στα 35 μέλη του ΠΑΜΕ που θα δικαστούν την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017.