Παρέμβαση στους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών και στο ΣΕΔΕΑ για την άμεση ένταξη των ερευνητών που εργάζονται με τίτλο κτήσης/συμβασή έργου στο έκτακτο βοήθημα των 800 ευρώ

Επισυνάπτονται τα σχετικά Υπομνήματα στο τέλος της ανάρτησης

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας πραγματοποίησε παρέμβαση στους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών και στο ΣΕΔΕΑ σχετικά με τον άδικο και απαράδεκτο αποκλεισμό των συναδέλφων ερευνητών που εργάζονται με τίτλο κτήσης/σύμβαση έργου σε εταιρείες δημοσκοπήσεων από το έκτακτο βοήθημα των 800 ευρώ.

Στα σχετικά μας υπομνήματα προς τα αρμόδια Υπουργεία απαιτούμε την άμεση και χωρίς όρους ένταξη των συναδέλφων ερευνητών που εργάζονται με τίτλο κτήσης/σύμβαση έργου στο άρθρο 11 της Π.Ν.Π. της 20/3/2020, ώστε να λάβουν το έκτακτο βοήθημα των 800 ευρώ μαζί με τους υπόλοιπους μισθωτούς. Αντίστοιχα, απαιτούμε από το ΣΕΔΕΑ να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να δηλώσουν οι εταιρείες μέλη του τους συναδέλφους στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ως δικαιούχους του βοηθήματος.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ενισχύει με ζεστό κρατικό χρήμα  τους επιχειρηματικούς ομίλους και προχωρά σε ισχυρό χτύπημα των εργασιακών μας  δικαιωμάτων, εκμεταλλευόμενη τα περιοριστικά μέτρα και την αντικειμενική ανασφάλεια  μπροστά στα αποτελέσματα της πανδημίας, οδηγεί ουσιαστικά χιλιάδες συναδέλφους στις δημοσκοπήσεις και την έρευνας αγορας στην ελεημοσύνη, καθώς έχουν πάψει να εργάζονται και δεν έχουν εισοδήματα λόγω της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων του κλάδου.

Παράλληλα, η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική όλων των προηγούμενων διατηρώντας το άθλιο καθεστώς της δουλειάς με το κομμάτι, με τίτλους κτήσης, σύμβασεις έργου, αρνούμενη ακόμα και να ακούσει τα πάγια και δίκαια αιτηματα μας για κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχολησης στον κλάδο και μετατροπή όλων των συμβάσεων σε εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και πλήρους απασχόλησης, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Με την την πολιτική αυτή, που στηρίζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ουσιαστικά δώσει το  “πράσινο φως” στο ΣΕΔΕΑ να κάνει ό,τι θέλει, να μην αναγνωρίζει την υπαλληλική ιδιότητα σε χιλιάδες συναδέλφους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται για μια ακόμα φορά στον “αέρα”, χωρίς καμία κάλυψη και προστασία σε πρωτόγνωρες συνθήκες.

Γίνεται σήμερα ακόμα πιο επιτακτική και επίκαιρη η αναγκή οργάνωσης και ισχυροποίησης του σωματείου μας, του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. 

Μόνο οργανωμένα μπορεί να ακουστεί δυνατά η φωνή μας.

Με το σωματείο μας στην πρώτη γραμμή, παρεμβαίνουμε και θα συνεχίσουμε για να μη χαθούν δικαιώματα.

Κανείς μόνος. Δυναμώνουμε τις διεκδικήσεις μας!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

  •  Άμεση και χωρίς όρους ένταξη όλων όσων εργάζονται με συμβάσεις έργου/τίτλο κτήσης στο άρθρο 11 της Π.Ν.Π. της 20/3/2020 μαζί με τους υπόλοιπους μισθωτούς, ώστε να λάβουμε το έκτακτο βοήθημα.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχολησης στον κλάδο και μετατροπή όλων των συμβάσεων σε εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, με σταθερό μισθό, σταθερό ωράριο, ασφάλιση, άδειες, επιδόματα και δώρα, σταθερή και μόνιμη εργασία.
ΠΡΟΣ ΣΕΔΕΑ 27.03.2020 ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ-ΚΤΗΣΗ