Συνάντηση του Σωματείου με την Εργοδοσία της ICAP

Tην Τρίτη, 18  Ιούλη, αντιπροσωπεία του Σωματείου συναντήθηκε με την εργοδοσία της ICAP για τις απολύσεις και μια σειρά ζητημάτων στον χώρο.

  • Για τις απολύσεις η εργοδοσία είπε ότι ήταν αναγκαίες και το Σωματείο προχώρησε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας.
  • Για το ζήτημα κλίματος τρομοκρατίας και απειλών προς εργαζόμενους η εργοδοσία ενημέρωσε ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι εκτός των κατευθύνσεων της και θα λάβει μέτρα για να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα. Το Σωματείο αντίστοιχα ενημέρωσε ότι αν λάβει νέες καταγγελίες για τέτοια φαινόμενα θα υπάρξει άμεση απάντηση.
  • Για το ζήτημα της απασχόλησης εργαζομένων πέραν του ωραρίου η εργοδοσία έπεσε σε αντιφάσεις και δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση. Το Σωματείο ξεκαθάρισε ότι οποιαδήποτε παραβίαση του ωραρίου, οποιαδήποτε απασχόληση εργαζομένων πέραν του δηλωμένου ωραρίου (είτε προσέλευση πριν είτε αποχώρηση μετά) είναι παράνομη και προχώρησε και στις αντίστοιχες κινήσεις για κυρώσεις στην εταιρία.
  • Για το ζήτημα των διαλλειμάτων το Σωματείο απαίτησε την συμμόρφωση της εταιρίας με το ΠΔ για εργασία σε οθόνες.
  • Για τους εργαζόμενους φοιτητές, η εργοδοσία δεσμεύτηκε ότι δεν θα βάλει κανένα εμπόδιο ενόψει και της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου.
Tο Σωματείο καταγγέλλει τα εμπόδια που προσπαθεί να βάλει η εργοδοσία στην δράση του σωματείου και στην επικοινωνία του με τους εργαζόμενους. Οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα των εργαζομένων, το δικαίωμα της οργάνωσης σε σωματείο και της συλλογικής υπεράσπισης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας σε μισθούς, ωράρια, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, δεν παραχωρήθηκε από κανέναν εργοδότη. Κατακτήθηκε από τους μεγάλους αγώνες των εργαζομένων, με θυσίες, πισωγυρίσματα, αλλά και πίστη στο δίκιο αυτών που δουλεύουν και παράγουν τον πλούτο, για την τελική νίκη. Οι προσπάθειες της εργοδοσίας να κρατήσει τα γραφεία της «αποστειρωμένα» από τη συνδικαλιστική δράση έχουν ήδη αποτύχει.

Την Παρασκευή, 14 Ιούλη 2017, στα γραφεία του Συνδέσμου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργαζομένων της ICAP η οποία, για την καλύτερη ενημέρωση και οργάνωση των εργαζομένων στον χώρο, εξέλεξε Επιτροπή των Εργαζομένων της ICAP του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της ICAP να στηρίξουν την επιτροπή. Να έρθουν σε επαφή μαζί της. Να την αξιοποιήσουν ως τον πυρήνα οργάνωσης και διεκδίκησης μέσα στον χώρο. Με απαίτηση να ενημερώνει, να πρωτοστατεί στην δράση, να γίνει όπλο απέναντι στην επιθετικότητα της εργοδοσίας.