Σύσκεψη του Σωματείου για τις Εξελίξεις και την Προετοιμασία του Συλλαλητηρίου στις 21 Φλεβάρη

Έχουμε πολύ πικρή πείρα από τις περίφημες διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση για την υπηρέτηση του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων, ετοιμάζεται να σφίξει και άλλο τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Για μας έχουν τους μισθούς των 200-300 ευρώ, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη ζωή με τα κακοπληρωμένα προγράμματα, τους συνεχείς κόφτες στις συντάξεις και στις ανάγκες μας. Για τους επιχειρηματικούς ομίλους ζεστό χρήμα με νέους νόμους, ένταξη σε χρηματοδοτικά πακέτα, νέες φοροαπαλλαγές. Πάνω στο έδαφος των προηγούμενων αντεργατικών μέτρων που έχουν τσακίσει τη ζωή μας, έχουν συμφωνήσει στο νέο γύρο επίθεσης με νέα μέτρα που αφορούν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, την εκτεταμένη φοροληστεία και το κατέβασμα του αφορολόγητου σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, νέες αντιλαϊκές συμφωνίες για μετά το 2018, στην παγίωση των αιματοβαμμένων  “πρωτογενών πλεονασμάτων”. Ότι αξίωσαν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεργολάβοι του κάθε κλάδου τα προηγούμενα χρόνια, έγιναν μνημόνια!Κανένας Συμβιβασμός Με Τη Φτώχεια Τη Μίζερη Ζωή Για Τα Κέρδη Τους

Πάνω στα αποκαΐδια, χτίζουν τη μελλοντική ανάκαμψη των κερδών τους πάνω στα συντρίμμια των λαϊκών κατακτήσεων. Θέλουν να εξασφαλίσουν περισσότερα φτηνά εργατικά χέρια, εργάτες με αλυσίδες. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού, οι διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση των κερδών τους.
Χρειάζεται τώρα, να δυναμώσει η αγωνιστική δράση σε κάθε χώρο δουλειάς, η οργάνωση της απάντησης σε παλιά και νέα μέτρα, η αντεπίθεση για δουλειά με δικαιώματα ζωή με αξιοπρέπεια.

Σύσκεψη του Σωματείου για τις Εξελίξεις και την Προετοιμασία του Συλλαλητηρίου

Παρασκευή, 17 Φλεβάρη, στις 19:00 στα Γραφεία του Σωματείου

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
  • Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ για την ΕΓΣΣΕ ως βάσει διαπραγμάτευσης.
  • Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα της τελευταίας σύμβασης του 2011 (ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ) που προέβλεπε βασικό μισθό στα 920 ευρώ.
  • Μόνιμη – σταθερή και πλήρη εργασία, 8ωρο -40ωρο -5νθήμερο με κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Όλοι στο Συλλαλητήριο που καλεί το ΠΑΜΕ 21 Φλεβάρη στις 6.30 στην Ομόνοια