1η ΜΑΗ 2012

1ηΜάη 2012
ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ανειρήνευτη πάλη με το κεφάλαιο. Σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη διατρανώνει την απόφαση της να συνεχίσει την ηρωική της πορεία ως το τέλος, ως τη νίκη.

Στον κλάδο μας οι απολύσεις, η εκ περιτροπής εργασία, η απλήρωτη εργασία, οι μειώσεις μισθών, οι ατομικές συμβάσεις, η τρομοκρατία, η μαζική φτώχια είναι ότι δεν υπάρχει διέξοδος φιλολαϊκή από την κρίση.


Ο “ρεαλισμός” που προτείνει το μεγάλο κεφάλαιο δεν καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες τις εργατικής τάξης. Αυτό το “ρεαλισμό” προσπαθούν να επιβάλουν στον κλάδο μας η εργοδοσία στην ICAP, EXPRESS PUBLISHING, ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, Kosmocar, ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, εταιρείες δημοσκοπήσεων και σε εκατοντάδες ακόμα επιχειρήσεις επιβάλλοντας στους εργαζόμενους ότι είμαστε κόστος, να αποδεχτούμε μειώσεις μισθών και κατάργηση των δικαιωμάτων μας μέχρι και το εργοδοτικό έγκλημα που είχαμε στην εταιρεία Γενική Ανακύκλωση Α.Ε. πριν από λίγες ημέρες με το νεκρό συνάδελφό μας. Τον “ρεαλισμό” του κεφαλαίου και των πολυεθνικών προσπαθεί να μας επιβάλει και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ ΣΥΡΙΖΑ, πλειοψηφία στην Ομοσπονδία ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) που έχει συμφωνήσει με τους εργοδότες να υπογράψουν σύμβαση με μειώσεις μισθών .

Μπορούμε να ζήσουμε καλυτέρα. Το πισωγύρισμα σε συνθήκες προηγουμένων δεκαετιών δεν είναι ο ρεαλισμός της εποχής. 126 χρονιά μετά την Πρωτομαγιά του Σικάγο, δε μας αξίζει η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία, η δουλειά ήλιο με ήλιο για να τα βγάλουμε πέρα. Παράγουμε όλο τον πλούτο και μας ανήκει.

·        Να δυναμώσει τώρα ο αγώνας για κλαδικές Συμβάσεις που θα εμποδίζουν τη σφαγή στα μεροκάματα και τους μισθούς.
·        Να δυναμώσει η οργανωμένη αντίθεση στα χαράτσια και τη φοροληστεία, με αίτημα την κατάργησή τους.
·        Να επεκταθεί η λαϊκή ανυπακοή στις πληρωμές των γονιών για να λειτουργήσουν τα σχολεία, των ασθενών για να εξεταστούν στα νοσοκομεία.
·        Να καταργηθούν τα χαράτσια της δήθεν «αλληλεγγύης», της ΔΕΗ και το λεγόμενο τέλος επιτηδεύματος.
·        Να υπάρξει ισχυρό πλέγμα με μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, ανακούφισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών ώστε να πάρουν ανάσα, να μην οδηγηθούν στην εξαθλίωση.
·        Να σταματήσουμε το νέο έγκλημα για το τσάκισμα των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
·        Να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας από την απληστία των εργοδοτών που τα θέλουν να δουλεύουν για 400 ευρώ.
·        Να συσπειρωθούμε στο κλαδικό μας σωματείο και να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς μαζί με το σωματείο μας με σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα.
·        Να καταργήσουμε τους κυβερνητικούς εργοδοτικούς συνδικαλιστές στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΔΑΚΕ), που είναι δυνάμεις που δουλεύουν για την υποταγή των εργαζομένων στα στρατηγικά σχέδια της εργοδοσίας.

Με απόφαση Δ.Σ. το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καλεί τους συναδέλφους στην απεργία της 1ης Μάη, σε συγκέντρωση στο εργοστάσιο της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ στις 10 το πρωί.

Να πολλαπλασιαστούν οι ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΕΣ, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον ηρωικό αγώνα τους.

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ 
ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Για τη συμμετοχή μας στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση θα υπάρχει πούλμαν στην Πλ. Καραϊσκάκη, στάση ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείο, στις 8:15 το πρωί για να μας μεταφέρει στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ