3ωρη Στάση Εργασίας στα Γραφεία και τις Δομές Των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Ενάντια στις Απολύσεις

Όλοι στη στάση εργασίας, την Τρίτη 11/12, 12:00 με 15:00. 

Άμεση ανάκληση των απολύσεων στο γραφείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Καμία απόλυση! Να κλείσει ο κύκλος της εκδικητικότητας!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11/12 ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ (ΞΕΝΙΑΣ 15, ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗ)

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων Αθήνας καλεί τη διοίκηση του ελληνικού γραφείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα να ανακαλέσει τις τέσσερις απολύσεις που έκανε το απόγευμα της Τρίτης 4 Δεκεμβρίου.

Η διοίκηση σκοπεύει να  προχωρήσει τις επόμενες μέρες στην απόλυση ακόμα 2 συναδέλφων, απολύοντας συνολικά το 20% του προσωπικού του γραφείου, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο έναν κύκλο έντασης που άνοιξε η ίδια, με αδιαφανείς και αυταρχικές πρακτικές (και απολύσεις) που έχουν οδηγήσει τους τελευταίους μήνες τους εργαζόμενους σε παρατεταμένη αναστάτωση και αβεβαιότητα. Η παραίτηση του Γενικού Διευθυντή λίγο πριν ξεκινήσουν οι εκκαθαριστικές απολύσεις δεν μπορεί να αποκρύψει το κύριο στοιχείο, την εκδικητικότητα της διοίκησης απέναντι στο προσωπικό.

Είναι ξεκάθαρα απολύσεις στοχευμένες και εκδικητικές. Δεν έχουν σχέση με τα οικονομικά αποτελέσματα της οργάνωσης που επικαλείται η διοίκηση. Απολύονται εργαζόμενοι οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα απευθύνθηκαν στο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και διαμαρτυρήθηκαν τόσο στη διοίκηση του ελληνικού τμήματος όσο και στην οργάνωση διεθνώς, ζητώντας να σταματήσει το κλίμα εκφοβισμού.

  • Κηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου (12:00-15:00) για όλα τα γραφεία και τις δομές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Αθήνα.
  • Ζητάμε από τη διοίκηση να ανακαλέσει τις απολύσεις, να μην προχωρήσει σε νέες και να εγκαταλείψει τον εκφοβισμό και τις εκδικητικές πρακτικές απέναντι στο προσωπικό.