45 χρόνια από την αιματοβαμμένη εξέγερση του Πολυτεχνείου

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική χούντα, οι στόχοι, τα οράματα και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές αποτελούν και σήμερα οδηγό για τους δικούς μας αγώνες. Ο ηρωικός εκείνος ξεσηκωμός των εργαζομένων και της νεολαίας είναι πολύτιμη παρακαταθήκη, δείχνει το δρόμο για τη συλλογική, μαζική και οργανωμένη  δράση ενάντια στη νέα επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα. Οι μεγάλοι λαϊκοί-εργατικοί αγώνες αποτελούν πηγή δύναμης, πείρας, αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας.

Πρέπει να δυναμώσει το κίνημα σύγκρουσης και απειθαρχίας με την ΕΕ και τις συνθήκες της (Σένγκεν, Δουβλίνου). Ειδικά σήμερα που ΝΑΤΟ και ΕΕ βομβαρδίζουν λαούς και χώρες και έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε υγρό τάφο για εκατοντάδες παιδιά, που όσους πρόσφυγες δεν σκυλοπνιγούν, τους εγκλωβίζουν σε απάνθρωπες συνθήκες, τους προορίζουν για τζάμπα εργατικά χέρια στις πολυεθνικές τους, βορά στα νύχια των διάφορων ΜΚΟ που εκμεταλλεύονται το δράμα τους.

Αυτή η πολιτική είναι που θρέφει το φασισμό και το ρατσισμό, τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Αυτή η πολιτική τροφοδοτεί το απαράδεκτο φαινόμενο να «βλέπει» ο Έλληνας εργαζόμενος σαν το μεγαλύτερο εχθρό του τον πρόσφυγα, το μετανάστη και όχι τον κοινό εχθρό όλων των εργαζομένων των ανέργων, των φτωχών Ελλήνων και ξένων, το κεφάλαιο και το κράτος, τις κυβερνήσεις που το υπηρετούν.

Είναι η πολιτική που ενώ τσακίζει μισθούς, πετσοκόβει συντάξεις, επιβάλλει βάρβαρους φόρους, κόβει κοινωνικές παροχές, βγάζει τα σπίτια μας σε πλειστηριασμούς, δίνει το 2% του ΑΕΠ για το ΝΑΤΟ, με  την Ελλάδα να είναι τρίτη στην ΕΕ και πέμπτη στον κόσμο σε δαπάνες για εξοπλισμούς.

Είναι αποκαλυπτική η ενοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που δε σταματά να παίρνει συγχαρητήρια από ΝΑΤΟ – ΕΕ – ΗΠΑ, το μεγάλο κεφάλαιο, για τη σταθερή στήριξη που προσφέρει στα σχέδιά τους στη σφαγή των λαών, συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, δίνοντας τα πάντα στα γεράκια των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ.

Έκανε το Αιγαίο ΝΑΤΟική λίμνη. Έχει παραδώσει λιμάνια, αεροδρόμια, τη γη, τον αέρα και το νερό της Ελλάδας στους μακελάρηδες των λαών για να πηγαινοφέρνουν τους στρατούς τους και έχει υπογράψει με τις ΗΠΑ τη δημιουργία νέων βάσεων για το ΝΑΤΟ και επέκταση των παλιών. Συμμετέχει ενεργά με στρατιωτικές δυνάμεις σε 13 ιμπεριαλιστικές αποστολές ανά τον κόσμο και συνδράμει σε κάθε επέμβαση των ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή.

Πρόσφατα, με το «Μακεδονικό»,  υπηρετεί τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις τους στην περιοχή, δηλαδή την ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ – ΕΕ, πυροδοτώντας και οξύνοντας τον εθνικισμό στα Βαλκάνια.

Καταδικάζει το λαό στην πείνα και την ανέχεια  και βάζει πάνω από το κεφάλι του μια ωρολογιακή βόμβα που περιμένει να εκραγεί!

45 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου τα συνθήματα του  παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ, καθώς τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας: στο Αιγαίο, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.  Είναι πρώτης γραμμής καθήκον να παλέψουμε όχι μόνο για ΣΣΕ, συντάξεις, ασφαλιστικό, κοινωνικές παροχές, αλλά και για την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς. Γιατί δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από τους ανταγωνισμούς των καπιταλιστών για το μοίρασμα των αγορών. Η καπιταλιστική ανάπτυξη που υπόσχονται  θα θεμελιωθεί πάνω στην άγρια εκμετάλλευση μας, με τη φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με το χτύπημα του δικαιώματος στην οργάνωση και την απεργία, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναχάραγμα συνόρων.

Συνάδελφοι, μην ξεχνάμε ότι και σήμερα διεξάγεται πόλεμος και μάλιστα ολότελα ταξικός σε βάρος μας. Είναι ακριβώς η ίδια πολιτική εξυπηρέτησης του κεφαλαίου που εξέθρεψε και στήριξε τη Χούντα στα τέλη της δεκαετίας του ‘60.

Τώρα είναι η ώρα για οργάνωση, για ενίσχυση των αγώνων στο περιεχόμενο και στη συμμετοχή, για μαζικοποίηση του σωματείου, των σωματειακών επιτροπών σε κάθε τόπο δουλειάς, για την ανασύνταξη του κινήματος μας, σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα που συγκρούεται το δίκιο μας με τη βαρβαρότητα των εργοδοτών. Έτσι τιμάμε τους νεκρούς μας, συνεχίζουμε τους αγώνες τους. Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου.

45 χρόνια από το Νοέμβρη του 1973  τιμούμε την εξέγερση του πολυτεχνείου δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, κόντρα στις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, για να μπορούν οι λαοί να ζουν στον τόπο τους, και να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν.

 

Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή.  Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί.

Έξω το ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις

Το Δ.Σ.