80 ΧΡΟΝΙΑ: ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ

     ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 6:30 μ.μ. ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΝΝΑ & ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΥΤΑ (Τιμοκρέοντος 6Α Νέος Κόσμος)
     ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ 80 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Το Σωματείο μας κλείνει φέτος τα 80 χρόνια ζωής και δράσης του. Μιας ζωής συνυφασμένης με τους ιστορικότερους αγώνες της εργατικής τάξης της χώρας μας, αγώνες που μας άφησαν κατακτήσεις και παρακαταθήκες για το μέλλον μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει σε εκδήλωση για τον εορτασμό των 80 χρόνων του σωματείου.
Μέσα από αυτή την εκδήλωση τιμής των 80 χρόνων διδασκόμαστε για τους αγώνες του σωματείου προκειμένου να αντλήσουμε πολύτιμη πείρα για αυτά που έρχονται.
Ξεκινώντας τη δράση του από το 1933 το σωματείο υπήρξε οργανωτής και αιμοδότης του συνδικαλιστικού κινήματος στην πάλη για τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες όπως: τη δικτατορία του Μεταξά, την κατοχή, τον εμφύλιο, τη χούντα με πολλά μέλη και στελέχη του σε εξορίες και σε φυλακές η δράση του σωματείου συνεχίστηκε. Αλλά και μετά τη μεταπολίτευση με ζωντανή παρουσία στους χώρους δουλειάς και αργότερα στην κρίση που υπήρξε στο κίνημα με τις ανατροπές του σοσιαλισμού, παρά τις προσπάθειες από κάποιους να του αλλάξουν γραμμή, το σωματείο κράτησε την ταξική θέση και συνέχισε την πορεία του. Το σωματείο αποτέλεσε βασικός πυλώνας στη δημιουργία το 1999 του Π.Α.ΜΕ., συνεχίζοντας από τότε την πορεία του στις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας.

Όπως και τώρα έτσι και σε όλη τη διάρκεια της ζωής του σωματείου από το 1933 δύο γραμμές υπήρχαν στο κίνημα. Τότε η ασφάλεια, η κυβέρνηση και οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να βάλουν στο χέρι τα σωματεία. Σήμερα από τη μια έχουμε τη γραμμή της ασυμβίβαστης πάλης για τα συμφέροντα των εργαζόμενων που εκπροσωπούν τα σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες που βρίσκονται στη δύναμη του Π.Α.ΜΕ. Ένα τέτοιο σωματείο είναι και το δικό μας που βάζει στο επίκεντρο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκων των εργαζόμενων. Από την άλλη υπάρχουν στο συνδικαλιστικό κίνημα οι δυνάμεις αυτές(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) που εκφράζονται και στην πλειοψηφία της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας, σπέρνοντας τις αυταπάτες ότι εργαζόμενοι και εργοδότες μπορούν να ζουν αδερφωμένοι, προβάλουν τη λογική του μικρότερου κακού υπογράφοντας συμβάσεις με μειώσεις μισθών.
Σήμερα μια σειρά δικαιώματα που οι εργαζόμενοι της χώρας μας αγωνίστηκαν για να τα κατακτήσουν κυβέρνηση, τρόικα,  ΕΕ και εργοδότες προσπαθούν να τα πάρουν πίσω. Δεν είναι όμως ανίκητοι! Το δείχνει η ιστορία του εργατικού κινήματος της χώρας μας. Χρέοςμας ως εργαζόμενοι είναι η ισχυροποίηση του εργατικού-λαικού κινήματος, η ανασύνταξη της εργατικής τάξης. Αυτό από τη πλευρά του σωματείου σημαίνει να μαζικοποιηθεί, να ισχυροποιηθεί ακόμα πιο πολύ με νέες εγγραφές σε αυτό, με δημιουργία σε κάθε τόπο δουλειάς επιτροπών αγώνα. Στόχος μας είναι το σωματείο να αποτελεί εργαλείο στην πάλη των εργαζόμενων απέναντι στην πλουτοκρατία και σε αυτούς που τη στηρίζουν, αντίβαρο στα μέτρα που φέρνουν. Το κίνημα για το οποίο παλεύουμε είναι ξεκάθαρα ταξικό, δηλαδή κίνημα που αγωνίζεται για τα καθημερινά προβλήματα των εργαζόμενων αλλά και ταυτόχρονα αμφισβητεί συνολικά το σύστημα που τα γεννά. Χρειάζεται το κίνημα να απαλλαγεί από τους συνδικαλιστές εκείνους που τα “βρίσκουν” με την εργοδοσία, υπονομεύουν τους αγώνες, σπέρνουν τη μοιρολατρία.
Συνεχίζουμε ανειρήνευτα και αταλάντευτα δίπλα στους εργαζόμενους για τα συμφέροντα μας. Δημιουργούμε νέες επιτροπές αγώνα του σωματείου, το κάνουμε πιο μαζικό και δυνατό.
Τιμάμε τα 80 χρόνια του σωματείου με νέες εγγραφές μελών!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ 80 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 6:30 μ.μ.
  •      ΑΡΧΕΙΑΚΗ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
  •      ΠΡΟΒΟΛΗ VIDEO
  •      ΟΜΙΛΙΕΣ
  •      ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Γ.ΣΑΡΡΗ
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΝΝΑ&ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΥΤΑ ΤΙΜΟΚΡΕΟΝΤΟΣ 6Α  ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ