Κάλεσμα στην κινητοποίηση Εκπαιδευτικών – Φοιτητών – Μαθητών – Γονιών την Πέμπτη 21 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο των φραγμών και της καταστολή

Η κυβέρνηση της ΝΔ με το νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση μετατρέπει τα Πανεπιστημία σε επιχειρήσεις και τους φοιτητες σε πελάτες, βάζοντας φίμωτρο σε όσους διεκδικούν την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους.

      Ο χρόνος που η κυβέρνηση επιλέγει να φέρει το νέο νομοσχέδιο δεν είναι τυχαίος. Με τα πανεπιστήμια να είναι ήδη έναν χρόνο κλειστά, με το δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς μόνιμες προσλήψεις, με το συνωστισμό να συνεχίζεται στα ΜΜΜ, αφού λεωφορεία δεν “γεννιούνται”, επιλέγει να δώσει 30 εκ. ευρώ για προσλήψεις αστυνομικών. Αποκαλύπτεται το πώς αξιοποιεί με τον πιο πρόστυχο τρόπο την πανδημία για να εντείνει τα μέτρα καταστολής και αστυνομοκρατίας σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

    Τα μέτρα αυτά στα Πανεπιστήμια έρχονται ως συνέχεια των γενικότερων αντιδραστικών μέτρων καταστολής, απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των απεργιών, φακελώματος των αγωνιστών εργατών, περιστολής των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Επιδιώκουν να βάλουν στο «γύψο» τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες για να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

      Στεκόμαστε διπλά στη μάχη που δίνουν Εκπαιδευτικοί – Φοιτητές – Μαθητές – Γονείς, Πέμπτη 21 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας.

     Μαζί με τα παιδιά μας – τους αυριανούς μας συναδέλφους- και τους εκπαιδευτικούς απαιτούμε: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο των φραγμών και της καταστολής.