Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή 29/5, 11:00 πμ, για τη χορήγηση του έκτακτου βοηθήματος στους εργαζόμενους στην Έρευνα Αγοράς & στις Δημοσκοπήσεις

Απαιτούμε την άμεση και χωρίς όρους χορήγηση στους συναδέλφους ερευνητές που εργάζονται με τίτλο κτήσης/σύμβαση έργου του έκτακτου βοηθήματος των 800 ευρώ μαζί με τους υπόλοιπους μισθωτούς. Αντίστοιχα, απαιτούμε από το Υπουργείο Εργασίας να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να δηλώσουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων και ερευνών τους συναδέλφους στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ως δικαιούχους του βοηθήματος.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ενισχύει με ζεστό κρατικό χρήμα τους επιχειρηματικούς ομίλους και προχωρά σε ισχυρό χτύπημα των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αφού εκμεταλλεύτηκε τα περιοριστικά μέτρα και την αντικειμενική ανασφάλεια μπροστά στα αποτελέσματα της πανδημίας, οδηγεί ουσιαστικά χιλιάδες συναδέλφους στις δημοσκοπήσεις και την έρευνα αγοράς στην ελεημοσύνη, καθώς έχουν πάψει να εργάζονται και δεν έχουν εισοδήματα λόγω της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων του κλάδου.

Παράλληλα, η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική όλων των προηγούμενων, διατηρώντας το άθλιο καθεστώς της δουλειάς με το κομμάτι, με τίτλους κτήσης, συμβάσεις έργου, αρνούμενη ακόμα και να ακούσει τα πάγια και δίκαια αιτήματά μας για κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης στον κλάδο και μετατροπή όλων των συμβάσεων σε εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και πλήρους απασχόλησης, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Με την πολιτική αυτή, που στηρίζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ουσιαστικά δώσει το “πράσινο φως” στο ΣΕΔΕΑ να κάνει ό,τι θέλει, να μην αναγνωρίζει την υπαλληλική ιδιότητα σε χιλιάδες συναδέλφους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται για μια ακόμα φορά στον “αέρα”, χωρίς καμία κάλυψη και προστασία σε πρωτόγνωρες συνθήκες.

Γίνεται σήμερα ακόμα πιο επιτακτική και επίκαιρη η ανάγκη οργάνωσης και ισχυροποίησης του σωματείου μας, του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Μόνο οργανωμένα μπορεί να ακουστεί δυνατά η φωνή μας.

Με το σωματείο μας στην πρώτη γραμμή, παρεμβαίνουμε και θα συνεχίσουμε για να μη χαθούν δικαιώματα.

Κανείς μόνος. Δυναμώνουμε τις διεκδικήσεις μας!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

• Άμεση και χωρίς όρους ένταξη όλων όσοι εργάζονται με συμβάσεις έργου/τίτλο κτήσης στο άρθρο 11 της ΠΝΠ της 20/3/2020 μαζί με τους υπόλοιπους μισθωτούς, ώστε να λάβουμε το έκτακτο βοήθημα.

• Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης στον κλάδο και μετατροπή όλων των συμβάσεων σε εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, με σταθερό μισθό, σταθερό ωράριο, ασφάλιση, άδειες, επιδόματα και δώρα, σταθερή και μόνιμη εργασία