Για τη σημερινή Γενική Συνέλευση. 3 Ιούνη Απεργουμε!

Την Κυριακή 30 Μάη, το σωματείο μας πραγματοποίησε γενική συνέλευση, μπροστά στη νέα επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ με το νομοσχέδιο – έκτρωμα που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή κατά παραγγελία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ένα νομοσχέδιο που χτυπά τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, που μας μετατρέπει διαθέσιμους και ευέλικτους 24/7 για την κερδοφορία τους.

Η συζήτηση ήταν πλούσια, αναδεικνύοντας πλευρές του νομοσχεδίου και το τι συνέπειες θα έχει για τους συναδέλφους στους χώρους ευθύνης μας. Αναδείχτηκαν οι διαχρονικές ευθύνες τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και των προηγούμενων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που απλόχερα έχουν νομοθετήσει υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου. Μεταφέρθηκε πείρα και εικόνα από τους χώρους δουλειάς, από την δράση των Σωματειακών Επιτροπών μας, σε ICAP, εταιρείες Δημοσκοπήσεων, ΜΚΟ, Βιβλίο, Security, αλλά και από άλλους χώρους δουλειάς, για την οργάνωση της πάλης μπροστά στην επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ και των εργοδοτών.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε απεργία για την Πέμπτη 3 Ιούνη και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια, στις 10:00 πμ.

Να μην τολμήσει η κυβέρνηση της ΝΔ να καταθέσει το νομοσχέδιο έκτρωμα.

Στις 3 Ιούνη απεργούμε. Προτάσσουμε το δικό μας σχέδιο που περιλαμβάνει αυξήσεις στους μισθούς, μείωση του εργάσιμου χρόνου, κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, συνολικά μισθούς και δικαιώματα αντίστοιχα της εποχή μας, της τεχνολογικής και επιστημονικής εξέλιξης.

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα

Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ.

Σταθερός ημερήσιος εργάσιμος χρόνος, 7ωρο-5νθημερο-35ωροΕ

Ευχαριστούμε την Πανελλήνια Ένωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου για την φιλοξενία στο χώρο του Μουσείου & την ξενάγηση που ακολούθησε.