Συμμετέχουμε στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, Κυριακή 14 Νοεμβρίου, 10:30πμ

 

Κυριακή 14 Νοέμβρη, 10.30 πμ, στο συνδικάτο Οικοδόμων

(Βερανζέρου 1, 2ος όροφος, Πλ. Κάνιγγος)

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες σε γραφεία, ΜΚΟ, αποθήκες, εταιρείες δημοσκοπήσεων, εταιρείες security, κέντρα αισθητικής

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση.

Δυναμώνουμε με την παρουσία και την εγγραφή μας στο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας τη συλλογική και οργανωμένη δράση, τη μοναδική διέξοδο στα προβλήματά μας. Βάζουμε εμπόδιο στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, μπαίνουμε μπροστά για να ξεκινήσει η αντεπίθεση για τη ζωή που μας στερούν, τη ζωή που μας αξίζει, για νέες κατακτήσεις.

Μέσα από τις μάχες που δώσαμε σε συνθήκες πανδημίας αποκαλύψαμε το χαρακτήρα των μέτρων της κυβέρνησης, όπου με νόμους και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου επεδίωξε να διασφαλίσει τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών, αδιαφορώντας για την υγεία και το εισόδημα μας. Συμβάλλαμε να μην περάσει το κλίμα φόβου, μοιρολατρίας, ανοχής και αναμονής. Μέσα από αγώνες  εμποδίσαμε την εργοδοτική ασυδοσία, δώσαμε μάχες και αποσπάσαμε κατακτήσεις.

  • Οργανώσαμε κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Εμποδίσαμε την εφαρμογή εικονικών αναστολών εργασίας  για συνάδελφους που εργάζονταν στο σπίτι.
  • Εμποδίσαμε την χορήγηση υποχρεωτικών αδειών.
  • Αποτρέψαμε απολύσεις και πετύχαμε συνάδελφοι να λάβουν τα απλήρωτα δεδουλευμένα τους.
  • Πετύχαμε με παρεμβάσεις μας να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να παρέχονται μέσα προστασίας και τεστ δωρεάν με έξοδα της εργοδοσίας.
  • Δώσαμε μάχες κόντρα στο κλίμα φόβου και καταστολής που καλλιεργούσαν κυβέρνηση και εργοδοσία, με αποκορύφωμα την Πρωτομαγιά του 2020, την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 2020τις απεργιακές συγκεντρώσεις του τελευταίου Ιούνη, όπου χιλιάδες διαδηλώσαμε την αντίθεση μας στο νόμο Χατζηδάκη και τους δεκάδες άλλους νόμους που διαλύουν τα δικαιώματά μας, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
  • Εκφράσαμε και έμπρακτα τη στήριξη μας σε χώρους δουλειάς και συναδέλφους που βρέθηκαν αντιμέτωποι με μικρά ή μεγάλα προβλήματα. Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας σε εργαζόμενους άλλων κλαδών και στους πυρόπληκτους της Αττικής και της Εύβοιας.

Το μήνυμα που στείλαμε όλο αυτό το διάστημα ήταν ξεκάθαρο: «Κανένας συνάδελφος μόνος του!» Όσοι συνάδελφοι απευθύνθηκαν στο σωματείο, για να καταγγείλουν τα όσα τραβάνε μέσα στα κάτεργα που εργάζονται και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, έμαθαν τη σημασία του να υπάρχει σωματείο δυνατό, μαζικό, με παρουσία και μέλη σε κάθε χώρο δουλειάς, που παρεμβαίνει και υπερασπίζεται τα δικαιώματα μας,  διεκδικεί με κριτήριο τις ανάγκες και τις αγωνίες μας, κόντρα σε κυβέρνηση – εργοδοσία. Το παράδειγμα των διανομέων στην EFOOD μας δείχνει το δρόμο! Μετά από μαζικότατες κινητοποιήσεις με καθολική συμμετοχή σε διάφορες πόλεις της χώρας, το συντονισμό των σωματείων τους και την αλληλεγγύη όλης της εργατικής τάξης, ακύρωσαν τα σχεδία και τους εκβιασμούς της εταιρείας, αναγκάζοντας την να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις σε αόριστου χρόνου, κάνοντας στην πράξη το νόμο Χατζηδάκη ξεσκονόπανο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Δεν ρίχνουμε τον πήχη των διεκδικήσεων και δεν υποχωρούμε από την πάλη για ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Προχωρούμε τώρα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στη διεκδίκηση μέτρων προστασίας από την πανδημία, καθολικό εμβολιασμό με ασφαλή εμβόλια, χωρίς διακρίσεις και χωρίς να αποτελεί αφορμή για απολύσεις. Καμία απόλυση, καμιά αναστολή σύμβασης! Όχι στη αξιοποίηση της πανδημίας για την υλοποίηση αντεργατικών σχεδίων. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.

Να μην μείνει ούτε ένας συνάδελφος ανοργάνωτος, μόνος, μακριά από τον αγώνα ενάντια στην απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, στη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, στα ατέλειωτα απλήρωτα 10ωρα και 12ωρα, στο απαράδεκτο καθεστώς των νέων ατομικών συμβάσεων ευέλικτης και 6ημερης εργασίας, που αποτελούν εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη.

Κάνουμε καθολικό αίτημα σε κάθε μικρό ή μεγάλο χώρο δουλειάς τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με κατάργηση όλων των μορφών συμβάσεων που θέλουν να μας κάνουν δούλους του 21ου αιώνα. Απαιτούμε σταθερό ωράριο εργασίας, 7ωρο- 5ήμερο- 35ωρο, 6ωρο – 5ήμερο – 30ωρο για τα Βαριά και Ανθυγιεινά, επαναφορά και κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Βάζουμε στο επίκεντρο τον αγώνα για διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων σε γραφεία, ΜΚΟ, αποθήκες, εταιρείες δημοσκοπήσεων, εταιρείες security, κέντρα αισθητικής, με μείωση του εργάσιμου χρόνου και αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ ως αφετηρία για την ουσιαστική αύξηση του. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των ΣΣΕ για όλους και της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης, των τριετιών.

Απαιτούμε να αποσυρθούν οι διατάξεις της τηλεργασίας. Καμία σκέψη για μονιμοποίηση της. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε με ασφάλεια να γυρίσουμε στους χώρους δουλειάς μας. Το κόστος από την εφαρμογή της (εξοπλισμός, ρεύμα, internet, κλιματισμός, άλλα πάγια έξοδα κλπ) να το αναλάβει αποκλειστικά η εργοδοσία. Να είναι υποχρέωση του εργοδότη η τήρηση του ωραρίου, με την άρνηση της πρόσβασης του εργαζόμενου στα αρχεία, στις πλατφόρμες, στις εφαρμογές, με φραγές στο λογισμικό, στα ηλεκτρονικά μηνύματα της επιχείρησης. Καμία όχληση της εργοδοσίας πριν και μετά τη λήξη του ωραρίου, κατά την διάρκεια νόμιμων αδειών και κατά την διάρκεια των ρεπό.

Κλιμακώνουμε την πάλη για να μείνουν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι στα χαρτιά, να διεκδικήσουμε Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια και υποχρεωτική. Λεμέ όχι στο τζογάρισμα των ασφαλιστικών μας εισφορών. Κατάργηση  των νόμων Βρούτση, Κατρούγκαλου και Χατζηδάκη, όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Άμεση κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη. Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και στην ηλεκτρονική ψηφοφορία στα σωματεία. Καμία ηλεκτρονική λίστα με ονόματα και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα στο κράτος και στους εργοδότες. Υπερασπίζουμε την ελευθερία επιλογής και τη μυστικότητα της ψήφου μας στις αρχαιρεσίες του σωματείου, το δικαίωμα ενεργής συμμετοχής στις μαζικές διαδικασίες, τη συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων.

Απαιτούμε τώρα φθηνό ρεύμα – Καμία ανατίμηση στα βασικά αγαθά. Η ακρίβεια ροκανίζει τους μισθούς μας, που δεν αρκούν ούτε για τα στοιχειώδη, αφού δυσκολευόμαστε να πληρώσουμε το νοίκι, το ρεύμα, τη θέρμανση, τα βασικά είδη διαβίωσης μας.

Άμεση χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων στους πρόσφυγες, ασφαλή μετάβασή τους στις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Έως την ασφαλή μετακίνησή τους στον προορισμό τους, να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία, με ευθύνη του κράτους και όχι των ΜΚΟ. Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση και αποζημιώσεις 100% για το σύνολο των ζημιών των πυρόπληκτων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να παρθούν μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Συνεχίζουμε με εμπιστοσύνη στη δύναμη που έχουμε όταν διεκδικούμε οργανωμένα και συλλογικά. Ενισχύουμε την οργάνωσή μας, με νέες εγγραφές και με σωματειακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς. Μαζικοποιούμε ακόμα περισσότερο το σωματείο μας, γινόμαστε μέλη και συμμετέχουμε στην εκλογοαπολογιστική μας συνέλευση. Βγαίνουμε πιο δυνατοί, εξοπλισμένοι με θάρρος για τους αγώνες που έρχονται.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήρι στις 4 Νοέμβρη, 19.00, στο Σύνταγμα.

Attachments