ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ|Πέμπτη 26 Νοέμβρη Απεργούμε!

Τρίτη 17 Νοέμβρη

Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας. Τα συνθήματα «έξω οι ΗΠΑ – έξω το ΝΑΤΟ» παραμένουν ζωντανά! Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Πέμπτη 19 Νοέμβρη

Μέρα δράσης  για τις αστικές συγκοινωνίες. Διεκδικούμε τακτικές και ασφαλείς συγκοινωνίες στο Λεκανοπέδιο. Τέρμα στον εμπαιγμό.

Πέμπτη 26 Νοέμβρη

Απεργούμε: για την προστασία της υγείας, για μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για τις ανατροπές στη ζωή και στα δικαιώματα μας, για το ωράριο και τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας. Όλοι στην απεργία! Είναι ώρα ευθύνης. Να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις.

LOCKDOWN ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ

Η κατάσταση που βιώνουμε στα βιβλιοπωλεία, στους εκδοτικούς οίκους, στο χονδρεμπόριο είναι ασφυκτική. Συναδέλφισσες και συνάδελφοι πίσω από κατεβασμένα ρολά δουλεύουμε εντατικά με εξαντλητικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς ρεπό. Η «επιτυχία» των εργοδοτών να προσαρμόσουν την λειτουργία των επιχειρήσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο «χτίζεται» πάνω στις πλάτες εκατοντάδων συνάδελφων που έχουμε μετατραπεί σε κουβαλητές, υποχρεώνοντας μας σε μια μονότονα επαναλαμβανόμενη, βαριά και άχαρη χειρωνακτική δουλειά. Τα μέτρα προστασίας όπως απολυμάνσεις, τα μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο. Όσοι συνάδελφοι βγήκαν σε αναστολή  επί της ουσίας θα μείνουν για ενάμιση μήνα χωρίς εισόδημα (με τα αναλογικά-καθυστερημένα επιδόματα που θα δοθούν).

Κοιτώντας το σύνολο της ζωής μας η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι κρίσιμη. Η κυβέρνηση της ΝΔ, μας έχει αφήσει εντελώς εκτεθειμένους στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Οι διαθέσιμες ΜΕΘ μετριούνται στα δάχτυλα, οι ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό είναι μεγάλες. Είναι μπροστά μας η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και η ευθύνη βαραίνει εξολοκλήρου την πολιτική τους, όχι τους εργαζόμενους στους οποίους φορτώνουν την «ατομική ευθύνη». Προφανώς η λύση δεν μπορεί να δοθεί από όσους τρέχουν πρόθυμα να συνδράμουν την κυβέρνηση, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας υπουργό υγείας κοινής(!) αποδοχής, επιχειρώντας να μας εγκλωβίσουν στη λογική της «κοινωνικής συνοχής».

Η λύση βρίσκεται στον μαζικό ταξικό ενωτικό μας αγώνα.

Αντί να πάρουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μας, βλέπουν στην πανδημία μία ακόμα ευκαιρία να περάσουν μέτρα που μας γυρίζουν έναν αιώνα πίσω. Σταθερά έχουν στο μάτι το χτύπημα του 8ωρου και το ξήλωμα της Κυριακάτικης αργίας. Η αντεργατική πολιτική όλων των κυβερνήσεων έχει πάντα ως απαραίτητο συμπλήρωμα την καταστολή του εργατικού κινήματος. Εντείνεται ο αυταρχισμός, βάζουν παραπέρα εμπόδια στην απεργία, στην δράση των σωματείων. Έχουν το φόβο των εργαζόμενων, γι’ αυτό παίρνουν τα μέτρα τους.

Δίκαιοι οι εφιάλτες τους

Ως εδώ! Δε θα αφήσουμε να παίζουν με την υγεία και τη ζωή μας! Δεν υπάρχει συνάδελφος που να μην νιώθει θυμό, αγανάκτηση. Αυτά μπορούν να γίνουν ένα μεγάλο, ορμητικό λαϊκό ποτάμι που θα εμποδίσει τα σχέδια τους. Κανένας να μην μείνει μόνος. Ο μόνος δρόμος για να σπάσουμε τη βία αυτής της πολιτικής που παίζει με τις ζωές μας, είναι να οργανωθούμε, να ορθώσουμε συλλογικά το ανάστημα μας. Να δυναμώσουμε την προσπάθεια που κάνει η επιτροπή εργαζομένων στο χώρο του βιβλίου. Η επιτροπή έχει συγκροτηθεί από μέλη του  Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ & Γραφείων Αθήνας που εργάζονται σε βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, με σκοπό να οργανωθεί ο συλλογικός αγώνας των συναδέλφων σε συνεπή ταξική κατεύθυνση, χωρίς ταλαντεύσεις.

Βάζουμε στο στόχαστρο τον πραγματικό μας εχθρό. Αναδεικνύουμε τις ευθύνες όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων που υπηρετούν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων τσακίζοντας τις ζωές μας. Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας σε δουλειά, υγεία, ζωή.  Όλοι στην απεργία στις 26 του Νοέμβρη! Να νιώσουν τη δύναμη μας!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Τώρα χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των δομών Υγείας. Άμεση δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας.
  • Σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα. Καμία απώλεια εισοδήματος. Καμία απόλυση.
  • Τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των καταστημάτων, των γραφείων και των αποθηκών.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορονοϊό δωρεάν.
  • Άμεση ενημέρωση των συναδέλφων σε περίπτωση κρούσματος.
  • Να δοθεί τώρα άδεια ειδικού σκοπού σε όλους τους συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη. Καμία μέρα να μη παρθεί από την κανονική τους άδεια.
  • Πολλαπλασιασμός των δρομολογίων στα ΜΜΜ.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.

                                                                                                               epitropivivlio@gmail.com

                                                                                                     Τηλ. Επικοινωνίας: 6948330003

Attachments