ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΗΤΑΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΥΣΕΙΟ!

47 χρόνια μετά ο ηρωικός Νοέμβρης του 1973 ζει! Κρατάμε τη φλόγα του ζωντανή και διαδίδουμε τα επίκαιρα μηνύματα του σε κάθε χώρο δουλειάς, γιατί:

  • Mε μισθούς των 200€ & αναστολές συμβάσεων δεν υπάρχει ψωμί.
  • Mε σχολεία και πανεπιστήμια κλειστά δεν υπάρχει παιδεία.
  • Με καταστολή, αστυνομοκρατία, απαγορεύσεις διαδηλώσεων, απεργιών, ποινικοποίηση συνδικαλισμού δεν υπάρχει ελευθερία
  • Ο αντιιμπεριαλιστικός του χαρακτήρας ενοχλεί την κυβέρνηση και το κεφάλαιο. Μόλις πριν λίγες μέρες το αμερικάνικο ΥΠΕΞ σε έκθεσή του αμφισβητεί τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο της χώρας μας, ανοίγοντας εμμέσως ζήτημα αλλαγής συνόρων στο Αιγαίο.Αυτή η έκθεση αποδεικνύει ότι καμία ασφάλεια δεν προσφέρουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ στο λαό μας.

Η κυβέρνηση προκαλεί με τον αυταρχισμό της ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου και επικαλείται την πανδημία προσχηματικά. Αν ήθελαν να  μας προστατεύσουν, θα υλοποιούσαν τα δίκαια αιτήματα μας για:

  • Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Πλήρη εξοπλισμό κάθε νοσοκομείου και δομής ΠΦΥ.
  • Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.
  • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.
  • Αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων που σήμερα βρίσκονται σε απραξία.

 Ακόμη περισσότερο εξοργιστική είναι η μεγάλη της διάθεση να επιβάλλει πρωτοφανείς περιορισμούς, ενώ από τον προηγούμενο Μάρτιο αγνοεί επιδεικτικά όσα μέτρα επανειλημμένα και επίμονα προτείνουν επιστήμονες, υγειονομικοί, συνδικάτα και άλλοι μαζικοί φορείς. Μήπως στους χώρους εργασίας, τα ΜΜΜ, στις σχολικές αίθουσες εφαρμόζεται το όριο των τεσσάρων ατόμων; Πέρα από τη δραματική κατάσταση του συστήματος υγείας, δικαιολογεί τον απίστευτο συνωστισμό στα ΜΜΜ, στους χώρους δουλειάς δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για το αν τηρούνται στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης, με αποτέλεσμα καθημερινά να προκύπτουν συρροές κρουσμάτων σε μεγάλους εργασιακούς χώρους. Η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά ότι μόνιμο μέλημά της είναι τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι η ουσιαστική προστασία της ζωής μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τιμούμε τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, την κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης του λαού μας ενάντια στη φασιστική, αμερικανοΝΑΤΟϊκη χούντα των συνταγματαρχών. Τιμούμε και εμπνεόμαστε από τους αγώνες και τις θυσίες όσων ύψωσαν το ανάστημά τους στο φασιστικό καθεστώς, όσους θυσιάστηκαν,  όσους βασανίσθηκαν, φυλακίσθηκαν και εξορίστηκαν στα 7 μαύρα χρόνια της Χούντας. Τιμούμε όσους αγωνίστηκαν κόντρα στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό εκείνης της περιόδου, στην προσπάθεια να φιμωθεί κάθε φωνή που διεκδικούσε ελευθερίες, δικαιώματα και δουλειά με αξιοπρεπείς όρους.

Οι αγώνες μας δεν θα μπουν στο γύψο!

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νόμο που καταργεί 8ωρο, Κυριακή Αργία, νομοθετεί την απλήρωτη δουλειά, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και απαγορεύει την απεργία! Εκμεταλλεύεται την έξαρση της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα, για να μετατρέψει τη χώρα σε ειδική οικονομική ζώνη και κόλαση για τους εργαζόμενους!

Η καραντίνα δεν πρέπει να φιμώσει κανένα στόμα, να μην πνίξει καμιά αγωνιστική φωνή! Ατομική μας ευθύνη είναι ο αγώνας για μέτρα προστασίας της υγείας & των δικαιωμάτων μας, να μην εξελιχθεί η πανδημία σε ευκαιρία κυβέρνησης και εργοδοτών να τα σαρώσουν όλα

Το εργατικό κίνημα έχει αποδείξει ότι μπορεί να τιμά σταθμούς της ιστορίας του, αγωνιστικά, οργανωμένα, πειθαρχημένα, με αυξημένα μέτρα προστασίας πολύ καλύτερα από αυτά που παίρνουν κυβέρνηση – εργοδοσία, που αντιμετωπίζουν τη ζωή και την υγεία μας ως “κόστος”.

Στις 17 Νοέμβρη τιμάμε αγωνιστικά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με την απεργία της 26ης Νοέμβρη.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ! ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!

Attachments