Επιτροπή εργαζομένων στο χώρο του βιβλίου | Την Τετάρτη 17/3 θα είμαστε στο δρόμο!

Η καταστολή, τα καθημερινά περιστατικά αστυνομικής βίας, είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική. Είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας ενοχοποίησης του λαού και της νεολαίας για την εξέλιξη της πανδημίας. Είναι η προσπάθεια να μπει “φίμωτρο” στους δίκαιους αγώνες για την προστασία της υγείας και της ζωής μας! Η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής διαχείρισης της νέας οικονομικής κρίσης, προκειμένου να πληρώσουμε ξανά εμείς τη δική τους κρίση.

Γι΄αυτό εντείνεται η καταστολή τώρα που ετοιμάζουν να μας φορτώσουν κι άλλα μέτρα, όπως τη νομοθέτηση του 10ωρου. Γι’ αυτό έπιασαν το κουβάρι από το νομοσχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης που έβαλε περιορισμούς στο δικαίωμα στην απεργία κι ετοιμάζουν τώρα νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση. Γι’ αυτό ζήλεψαν τα εγκαίνια που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στις “αύρες” παρατάσσοντάς τες ενάντια στον εχθρό λαό και τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αφήνει κινητοποίηση για κινητοποίηση που να μην τις χρησιμοποιήσει. Αν νομίζουν πως έτσι θα μας σταματήσουν είναι βαθιά νυχτωμένοι!

Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με την αστυνομία! Αντιμετωπίζεται με μέτρα προστασίας εκεί που γίνεται η μεγάλη διασπορά, δηλαδή στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, σε δομές υγείας – πρόνοιας, στα σχολεία. Αντιμετωπίζεται με ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα, με επιτάχυνση των διαδικασιών εμβολιασμού και πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΑΝΕΜΟΥΣ – ΤΩΡΑ ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ

Οι εργαζόμενοι στο χώρο του βιβλίου ένα χρόνο τώρα εργαζόμαστε εντατικά για την εξυπηρέτηση των e-shop, με τηλεργασία από τα σπίτια που σβήνει τα όρια εργάσιμου και ελεύθερου χρόνου. Ένα χρόνο τώρα περιμένουμε μήνα το μήνα να δούμε αν θα δουλέψουμε ή αν θα βγούμε πάλι στην αναστολή που έχει τσακίσει το εισόδημά μας. Η κυβέρνηση έχει ήδη στα σκαριά τις ανατροπές του αιώνα στα εργασιακά, ασφαλιστικά μας δικαιώματα που συνοδεύονται με νέους περιορισμούς της συνδικαλιστικής δράσης.

Δε θα τους περάσει!

ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ:
ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!

Τώρα πρέπει η οργή να εκφραστεί με το να πάρουμε θέση μάχης. Να γίνουμε περισσότερα τα μέλη των σωματείων. Να συσπειρωθούμε ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι στην Επιτροπή Εργαζομένων στο Χώρο του Βιβλίου. Την Τετάρτη θα τους δώσουμε αγωνιστική απάντηση! Όλες και όλοι στον αγώνα!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι από όλη την Αθήνα, από τους εκδοτικούς, τα βιβλιοπωλεία, τις αποθήκες, να συναντηθούμε στα πανό των σωματείων μας. Μαζί με εργαζόμενες και εργαζόμενους από όλους τους κλάδους. Απαιτώντας:

  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.
  • Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα της Υγείας – χωρίς αποζημίωση.
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
  • Οργανωμένος έλεγχος σε ΒΙΠΕ και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι. Οργανωμένος έλεγχος στα σούπερ μάρκετ, στις μεγάλες αποθήκες.

Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ