Όλοι στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση της ΕΕΔΥΕ

Στηρίζουμε την αντιμπεριαλιστική κινητοποίηση της ΕΕΔΥΕ για τα 75 χρόνια από το βάρβαρο ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ με τον βομβαρδισμό των Χιροσίμα και Ναγκασάκι της Ιαπωνίας με πυρηνικές βόμβες στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945.

Σε έναν πόλεμο που είχε κριθεί και οι λαοί με τους αγώνες τους είχαν συνθλίψει την ναζιστική μηχανή, οι δικαιολογίες ακόμα και σήμερα των ΗΠΑ είναι τραγικές και ψέματα. Η δολοφονία 100.000 ανθρώπων αλλά και οι τραγικές συνέπειες των μετέπειτα χρόνων φανερώνουν ότι ο κύριος εχθρός του ιμπεριαλισμού είναι οι λαοί που μάχονται.

Το μήνυμα ακόμα και σήμερα επίκαιρο καθώς είμαστε μάρτυρες αμέτρητων πολεμικών συγκρούσεων ανά τον κόσμο και στην γειτονιά μας. Μάλιστα πολλές φορές και με την υποστηρικτική βοήθεια από την πλευρά των ελληνικών κυβερνήσεων.

75 χρόνια μετά η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο και η βάση στον ΑΡΑΞΟ προετοιμάζεται να υποδεχτεί πυρηνικά όπλα.

 

Ταυτόχρονα προετοιμάζονται να καταστείλουν και κάθε διαμαρτυρία και κινητοποίηση του λαού προκειμένου να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου.

Η στόχευση της «ριζοσπαστικοποίησης»  είναι βασικός πολιτικός – ιδεολογικός άξονας των ΝΑΤΟ – ΕE ενάντια στους λαούς και τα κινήματα που αμφισβητούν την ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων.

Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ όχι μόνο δεν εγγυώνται την “ειρήνη, την ασφάλεια, τη σταθερότητα” στην περιοχή, αλλά “ανάβουν το φιτίλι” του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Στόχος τους είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ντόπιων και ξένων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, η προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην  περιοχή, με κριτήριο τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Το εργατικό κίνημα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Καμία συμμετοχή-Καμία ανοχή στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών.

 

Αγωνιζόμαστε για:

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Όχι στη μεταφορά πυρηνικών στο Άραξο και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του