Άμεση ανάκληση της απόλυσης συναδέλφου από την ICAP

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την εργοδοσία της ICAP που  προχώρησε στην εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Ν.Γ, λόγω της συμμετοχής του στις δύο τελευταίες 24ώρες πανελλαδικές γενικές απεργίες αλλά και της δράσης μέσα στο χώρο δουλειάς, ως μέλος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, με τη συνηθισμένη δικαιολογία για χαμηλή παραγωγικότητα. 

Ο συνάδελφος εργάζεται τα δύο τελευταία χρόνια στο τμήμα εξυπηρέτησης μεγάλης εταιρίας με την όποια συνεργάζεται η ICAP και δεν είχε δημιουργήσει κανένα θέμα όσο αφόρα την δουλειά του.

Αυτό που ενοχλεί την εργοδοσία της ΙCAP είναι η αγωνιστική στάση που κρατούσε, η συμμετοχή του σε κάθε απεργία και κινητοποίηση, το ότι είναι μέλος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Στόχος της απόλυσης ήταν όχι μόνο ο εκφοβισμός του συναδέλφου, αλλά  οποιουδήποτε εργαζόμενου στην εταιρεία σκέφτεται να σηκώσει κεφάλι και να παλέψει, απέναντι στα εξαντλητικά ωράρια, τους χαμηλούς μισθούς, την εντατικοποίηση που κυριαρχούν στην εταιρεία.

Ξέρουν ότι βασικό όπλο των εργαζομένων είναι η Αλληλεγγύη, να στηρίζει ο ένας τον άλλον απέναντι στην εργοδοσία. Για αυτό φοβούνται την οργανωμένη δράση, την συλλογική διεκδίκηση που μπορούν οι εργαζόμενοι να κάνουν πράξη με το σωματείο τους. Φοβούνται την επαφή των εργαζομένων με τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, με τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, γιατί ξέρουν ότι μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στα σχέδια τους.

Η συμμετοχή αρκετών συναδέλφων στις δύο τελευταίες απεργίες ενόχλησε την ICAP. Για αυτό από την επόμενη προσπάθησε να τρομάξει, να δημιουργήσει κλίμα εναντίον των απεργών. Για αυτό ζήτησε από τους εργαζόμενους να δηλώσουν άδεια από πριν, για να τρομοκρατήσουν και να εμποδίσουν συνάδελφους να συμμετέχουν στην απεργία.    

                ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ – ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ

Συνάδελφοι, δεν είναι τυχαίο ότι η απόλυση του Ν.Γ ήρθε μόνο λίγες μέρες μετά την συμμετοχή του σε κινητοποίηση στο χώρο της εταιρίας για τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για τους εργολαβικούς εργαζόμενους που η ICAP ως μία από τις μεγαλύτερες εργολαβικές εταιρίες έχει συμβάλει σε αυτό.

Φοβούνται την δύναμη μας. Φοβούνται την συλλογική δράση. Φοβούνται την ενότητά μας. Γι’ αυτό επιτίθενται στα συνδικάτα. Το αποδεικνύει η νέα κυβέρνηση με τον συνδικαλιστικό νόμο της. Το αποδεικνύουν οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ που συναινούν και θέλουν σωματεία διαλαλητές της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Έχουμε την δική μας δύναμη.  Η δύναμη μας είναι η ενότητά μας, είναι η συνειδητοποίηση ότι χωρίς εμάς δεν μπορεί να γίνει τίποτα σε καμία εταιρεία ούτε κλήση να απαντηθεί, ούτε αίτημα να διεκπεραιωθεί, ούτε πρόβλημα να λυθεί, ούτε έργο να προχωρήσει.

Η οργάνωση των εργαζόμενων μπορεί να βάλει φρένο στην εργοδοτική τρομοκρατία. Η επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας είναι υπόθεση όλων μας.

Ο Ν.Γ. δεν υπέγραψε την απόλυση του αλλά κάλεσε το σωματείο. Αυτό το δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι!

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΛΥΣΗ! ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ!