Για την εκ περιτροπής εργασία στην ICAP AE

Η ICAP AE, ύστερα από την αναβολή καταβολής του δώρου Πάσχα σε μέρος του προσωπικού, προχώρησε στην εφαρμογή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας.  Η εξέλιξη αυτή έρχεται έπειτα από μια περίοδο, όπου η εταιρεία γνωστοποιούσε σε εργαζόμενους και πελάτες τις επιτυχίες της και το ιστορικό ρεκόρ εσόδων για το 2018. Βέβαια, παρέλειψε να αναφέρει ότι αυτό το κατάφερε αφού στα χρόνια της πρόσφατης οικονομικής κρίσης αξιοποίησε κάθε πρόσφορο αντεργατικό μέσο,  με απολύσεις, εργασιακές σχέσεις λάστιχο, μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της δουλειάς.  

ΝΑ ΜΗ ΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

 Η ICAP AE παρουσιάζει τα μέτρα που παίρνει σαν αναγκαίο κακό. Μας καλεί, για μια ακόμη φορά, να πληρώσουμε τη νέα οικονομική κρίση που επισπεύδει η πανδημία. Ταυτόχρονα, για να μετριάσει τις αντιδράσεις, χρησιμοποιεί ευφάνταστα τη δημιουργική λογιστική συγκρίνοντας τις σημαντικές απώλειες στο μισθό μας με τη χασούρα στους τζίρους της! Φυσικά, ανάμεσα στον οδυρμό για το δύσκολο οικονομικό κλίμα, στα  ευχολόγια για κοινή προσπάθεια όλων και συγχαρητηρίων για τον επαγγελματισμό, δε ξεχνά να μας ενημερώσει με κάθε τρόπο πως οι στόχοι παραγωγικότητας ισχύουν κανονικά και στο ακέραιο. Ενώ πετσοκόβει το μισθό μας, απαιτεί το 100% από μας! Αποδεικνύεται ότι «η προσπάθεια και ο επαγγελματισμός» και η γενικότερη «αναγνώριση» σηματοδοτούν νέες θυσίες και βάρη στις πλάτες μας.

Η τακτική αυτή αποδίδεται στο «νέο γενικό οικονομικό περιβάλλον», το οποίο φυσικά συμπεριλαμβάνει τα «δώρα» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτά τα μέτρα, που ήρθαν για να μείνουν, αξιοποιούνται και από την ICAP ώστε να διασφαλίσει τα κέρδη της.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ – ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Γυρίζουμε  την πλάτη σε όλη αυτή την προπαγάνδα. Δεν έχουμε τίποτα θετικό να περιμένουμε από μελλοντικές κινήσεις της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι στην ICAP αλλά και συνολικότερα έχουμε πείρα. Δεν δεχόμαστε τη μετακύλιση οποιουδήποτε κόστους πάνω μας, δεν δεχόμαστε άλλη μία φορά να μοιραστούμε τη χασούρα τους.

ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ