Για τις συνθήκες εργασίας των εργολαβικών στη φύλαξη του ΕΚΠΑ

Το Σωματείο μας έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών σχετικά με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη φύλαξη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόκειται για την εταιρεία myservices.

 

Στις καταγγελίες αναφέρεται η πάγια τακτική της εταιρείας, σε καταστρατήγηση ακόμα και της πιο στοιχειώδους εργατικής νομοθεσίας, να μην καταβάλει επιδόματα αδειών, να δίνει τις μέρες κανονικής άδειας λειψές και όταν δίνει, να είναι  δηλωμένες ως άνευ αποδοχών. Φυσικά, ούτε κουβέντα για πληρωμή υπερωριών, νυχτερινών, εργασίας Κυριακές και αργίες κλπ. Το κερασάκι στην τούρτα για τους συναδέλφους είναι ότι έρχονται αντιμέτωποι με εκφοβισμούς και απειλές από την πλευρά της εργοδοσίας όταν ζητάνε αυτά που με βάση το νόμο δικαιούνται.

 

Όλα τα παραπάνω έχουν ήδη καταγγελθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας και εκκρεμεί η διενέργεια εργατικής διαφοράς.

 

Καλούμε τους συναδέλφους να κάνουν το βήμα και καταγγείλουν στο σωματείο την εργοδοτική αυθαιρεσία. Καλούμε το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών να πάρει θέση και να παρέμβει στο να σταματήσει εδώ και τώρα η απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Ήδη σωματείο μας έχει ζητήσει συνάντηση με τις αρμόδιες πρυτανικές αρχές.

 

Συνάδελφοι,

 

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, έχει τεράστιες ευθύνες για το γεγονός ότι αφήνει τις ιδιωτικές εταιρείες να ξεσαλώνουν στις πλάτες των συναδέλφων και μάλιστα με κρατικό χρήμα.

 

Οι απαράδεκτοι όροι εργασίας σε εργαζόμενους εταιρειών φύλαξης αποτελούν πάγια τακτική των εργολάβων φύλαξης και καθαριότητας που αναλαμβάνουν έργα στο δημόσιο. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση επιτίθεται εν μέσω πανδημίας με νέα αντεργατικά μέτρα – τερατουργήματα, με κατάργηση 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, η απάντηση μας θα είναι η οργανωμένη πάλη με τα σωματεία μας.

 

Με ευθύνη του Εθνικού Πανεπιστημίου Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών να διασφαλιστεί:

 

  • Η άμεση καταβολή όλων των οφειλών στους συναδέλφους. Να χορηγηθούν όλες οι ημέρες κανονικής άδειας που οφείλονται.

 

  • Να σταματήσουν τα φαινόμενα εκφοβισμού και ψυχολογικής πίεσης σε βάρος τον συναδέλφων.