Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι αγώνας όλων μας! Όλοι και όλες στο Συλλαλητήριο την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 17.00 στο Σύνταγμα

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι αγώνας όλων μας!

Όλοι και όλες στο Συλλαλητήριο την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 17.00 στο Σύνταγμα

Η κοροϊδία της Κυβέρνησης δεν θα περάσει. Εδώ και 4 χρόνια με διάφορες δικαιολογίες και δήθεν λύσεις που θα συμφέρουν και τους εργαζόμενους και τα αφεντικά, χτύπησαν με λύσσα τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και ολόκληρες περιοχές γύρω από αυτή σε 5 νομούς. Χάθηκαν 800 θέσεις εργασίας, έκλεψαν τον μόχθο μιας ζωής από εργαζόμενους και μικροεργολάβους και  κατ’ επέκταση από τις τοπικές κοινωνίες. Οδήγησαν στην μετανάστευση νέα ζευγάρια, μαγαζιά έκλεισαν, σχολεία συρρικνώθηκαν.

Η ΛΑΡΚΟ είναι περιουσία του λαού. Δεν είναι για ξεπούλημα.

Αντί να την εκσυγχρονίσουν, να την αναπτύξουν και να ανοίξουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, την κλείνουν και ας είναι η μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αντί για δουλειά, εισόδημα για τους εργάτες τους αγρότες τους επαγγελματίες καταδικάζουν στον μαρασμό όλη την Λοκρίδα και 5 νομούς ακόμη. Αντί για άνοιγμα θέσεων εργασίας, στέλνουν ειδικευμένους μεταλλεργάτες και μεταλλωρύχους της ΛΑΡΚΟ, με 850 ευρώ στα νοσοκομεία για να καλύψουν την γύμνια της υποστελέχωσης του συστήματος υγείας.

Ο “σωτήρας” επενδυτής έρχεται με προίκα χρηματοδότησης με εκατομμύρια ευρώ και τον ορυκτό πλούτο της χώρας αξίας μεγαλύτερης των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Είναι η ίδια πολιτική που αντιμετωπίζει της ανάγκες των εργαζομένων ως κόστος και με την λογική “όλα πουλιούνται και αγοράζονται” ξεπουλούν τα πάντα έναντι πινακίου φακής. Τι να πρωτοειπωθεί; Από τα τραίνα μέχρι τα νοσοκομεία, και από τα πανεπιστήμια μέχρι λιμάνια και υποδομές.

Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη μας στον αγώνα των εργαζομένων και για πολλοστή φορά θα βαδίσουμε μαζί τους στον δίκαιο αγώνα τους.

  • Όχι στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ
  • Επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ
  • Διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων.

Το έγκλημα ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ  δεν θα περάσει!