Άμεση ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων των εργαζομένων στη φύλαξη της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων Αθήνας καταγγέλλει τις τρομοκρατικές, εκδικητικές και παράνομες απολύσεις τριών συναδέλφων στη  φύλαξη χώρων και σταθμών της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ, από τις εταιρείες KAS FACILITIES – ESASECURITY SOLUTIONSΟι συνάδελφοι είχαν προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας,  διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων από προηγούμενους  μήνες. 

Οι απολύσεις αυτές είναι αποτέλεσμα της απαράδεκτης κατάστασης με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι συνάδελφοι στη φύλαξη των σταθμών και χώρων στις αστικές συγκοινωνίες τα τελευταία χρόνια, δηλαδή με συνεχείς αλλαγές συμβάσεων και εργοδότη. Εργολάβοι και υπεργολάβοι, που αλλάζουν ρόλους αναμεταξύ τους, νομικά πρόσωπα και ταμπέλες σαν τα πουκάμισα, έχουν αφήσει στους εργαζόμενους “φέσι” απλήρωτα δεδουλευμένα.

Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας ως Σωματείο και στην επιθεώρηση εργασίας, οι εργολαβικές εταιρείες συνεχίζουν, ουσιαστικά ανενόχλητες, να παραβιάζουν κατάφωρα τα δικαιώματα των συναδέλφων και να τρομοκρατούν.

Αποδεικνύεται ότι η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών οδηγεί μόνο σε αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών, σε παραβίαση ακόμη και των στοιχειωδέστερων εργατικών δικαιωμάτων και σε μισθούς – πείνας.

Ευθύνες έχουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και η σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ, που διατηρεί και επεκτείνει το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο και παρά τις διακηρύξεις περί “εκδίωξης των εργολάβων”, αυτοί συνεχίζουν να θησαυρίζουν σε βάρος των εργαζομένων.

Διεκδικούμε:

·        Την άμεση  επαναπρόσληψη των συναδέλφων.

·        Να μην γίνει καμία νέα απόλυση. Να σταματήσει η τρομοκρατία σε όσους διεκδικούν. 

·        Άμεση καταβολή των οφειλόμενων αποδοχών.

·        Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. 

·        Προσλήψεις  μόνιμου προσωπικού. Όχι στην ομηρία των εργολαβικών εργαζομένων.