ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αθήνα 29/3/2012
Η εταιρία EXPRESS PUBLISHING με εξώδικο που έστειλε σήμερα προχώρησε  στην απόλυση του Προέδρου του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας  Μάκη Μπίκα.


Η απόλυση του Προέδρου του σωματείου από την συγκεκριμένη εταιρεία είναι τρομοκρατική γιατί θέλει να χτυπήσει την συνδικαλιστική δουλειά και δράση να περάσει το μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους ότι οποίος σηκώνει κεφάλι θα απολύεται.
Η απόλυση πέρα από τρομοκρατικήείναι επίσης παράνομη και καταχρηστική και αυτό επιβεβαιώνεται τόσο από την αοριστία των κατηγοριών της εταιρείας όσο και από την άρνηση της να παραλάβει τα νομιμοποιητικά έγγραφα που επιβεβαίωναν την συνδικαλιστική ιδιότητα του συναδέλφου.
Η απόλυση δεν  είναι τυχαία. Όλο το προηγούμενο διάστημα η δράση του ταξικού σωματείου στο χώρο της συγκεκριμένης εταιρείας αποτελούσε κόκκινο πανί για την εργοδοσία.
Αποκορύφωμα της προσπάθειας τρομοκράτησης των εργαζόμενων το προηγούμενο διάστημα, ήταν η απόλυση πρωτοπόρας συναδέλφου του σωματείου έπειτα από τη μεγαλειώδη 48ωρη απεργία 19-20 Οκτώβρη, λόγω της συμμετοχής συναδέλφων μέσα από την εταιρεία. Γεγονός που δεν ανέκοψε την παρέμβαση του σωματείου στο χώρο.
Η απόλυση αυτή γίνεται σε μια περίοδο που η εργοδοσία έχει αποθρασυνθεί και δε σταματά πουθενά. Κύριος στόχος της είναι να αποψιλώσει τους χώρους δουλειάς από συνδικαλιστές που αντιπαλεύουν τις μειώσεις μισθών, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των εργασιακών σχέσεων συνολικά. Θέλει η εργοδοσία τα συνδικαλιστικά στελέχη που δε μπορεί να τα βάλει στο χέρι να τα χτυπήσει με οποιοδήποτε τρόπο.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του Προέδρου του σωματείου, η τρομοκρατία και οι απολύσεις
δεν θα περάσουν.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ