ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Εργαζόμενοι, γονείς και κάτοικοι της περιοχής,
Γνωρίζετε καλά τι σημαίνει ανεργία. Κάθε σπίτι έχει σχεδόν κι έναν άνεργο. Γνωρίζετε καλά τι σημαίνει θυσία, τι σημαίνει άγχος για να τα βγάλουμε πέρα. Κάθε γονιός που από τον ιδρώτα του βάζει στην άκρη ότι μπορεί για τη μόρφωση των παιδιών του, πρέπει να ξέρει πως η Παγουλάτου, απολύει. Αυτή που θησαυρίζει από το υστέρημα μας, απολύει εργαζόμενους λόγω συνδικαλιστικής δράσης.

Η εταιρεία EXPRESS PUBLISHING, με εξώδικο που έστειλε στις 29 Μάρτη, προχώρησε  στην απόλυση του Προέδρου του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας,  Μάκη Μπίκα.

Η απόλυση του Προέδρου του σωματείου από την συγκεκριμένη εταιρεία είναι τρομοκρατική διότι θέλει να χτυπήσει την συνδικαλιστική δράση, να περάσει το μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους, ότι οποίος σηκώνει κεφάλι θα απολύεται.
Η απόλυση γίνεται σε μια περίοδο που η εργοδοσία έχει αποθρασυνθεί και δε σταματά πουθενά. Κύριος στόχος της είναι να αποψιλώσει τους χώρους δουλειάς από συνδικαλιστές που αντιπαλεύουν τις μειώσεις μισθών, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των εργασιακών σχέσεων συνολικά. Θέλει να τσακίσει κάθε φωνή που αντιστέκεται.
Η εταιρεία  Express Publishing με νέο εξώδικο που έστειλε στον πρόεδρο του σωματείου κατηγορεί ουσιαστικά το σωματείο ότι στην κινητοποίηση του Σαββάτου 31/3/2012 που μέρος πήραν εργαζόμενοι, κάτοικοι και μαζικοί φορείς της περιοχής ότι υπάλληλοι της εταιρείας και γονείς που πήγαν να πάρουν τα παιδιά τους εξυβρίστηκαν και προπηλακίστηκαν.
Θέλουμε να δηλώσουμε ότι τέτοιου είδους πρακτικές και ψέματα ανήκουν σε εκείνους που τα επικαλούνται.
Στο εξώδικο η κυρία Παγουλάτου δεν γράφει πουθενά ότι «υπάλληλοί» της με εντολή της βιντεοσκοπούσαν με κάμερα τη συγκεκριμένη κινητοποίηση.
Αυτό που στην πραγματικότητα πόνεσε την κυρία Παγουλάτου είναι ότι οι γονείς όσων παιδιών ήταν εκεί έμαθαν για την απόλυση που δεν είναι η πρώτη, και στάθηκαν δίπλα σε εκείνους που αντιστέκονται στις απολύσεις και στην τρομοκρατία.
Η ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ

Η απόλυση δεν πρέπει να περάσει. 
Να δυναμώσει η αλληλεγγύη.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης.

¨    ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 5ου-6ουΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ
¨    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ –ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ
 ( ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)
¨    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ 5ου-6ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ
¨    ΕΠΙΤΡΟΠΗ 5ου-6ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
¨    ΣΤΕΚΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ – ΚΥΨΕΛΗΣ