ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ


Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν στελέχη και μέλη του ΚΚΕ, χτες το βράδυ στο Πέραμα από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσα στους τραυματίες αυτής της δολοφονικής επίθεσης ήταν και συνδικαλιστές από τα σωματεία της ναυπιγοεπισκευαστικής ζώνης καθώς και ο Πρόεδρος τους Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και στέλεχος του Π.Α.ΜΕ. Σωτήρης Πουλικόγιαννης.

Όσο η καπιταλιστική κρίση θα βαθαίνει και το σύστημα θα σαπίζει, το κεφάλαιο θα προσπαθεί να αξιοποεί ως “αξιόπιστους συμμάχους” του, τους φασίστες προκειμένου να τρομοκρατήσουν το εργατικό κίνημα. Όπως παλιότερα για αυτή τη δουλειά το κεφάλαιο είχε επιλέξει τους χίτες, τους δοσίλογους, τους γερμανοτσολιάδες έτσι και τώρα εφοπλιστές και μεγάλο κεφάλαιο αμολάνε τα “μαντρόσκυλά” τους, τους Χρυσαυγίτες.
Στόχος τους πάντα θα είναι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, αυτό που εκπροσωπούν τα ταξικά σωματεία της ζώνης και το Π.Α.ΜΕ. Οι αγώνες που δίνουν τα ταξικά σωματεία της ζώνης για το μεροκάματο, για να μην κοπεί το ρεύμα από καμιά λαική οικογένεια, ενάντια στη φοροληστεία,για τις κατασχέσεις σπιτιών, για υγεία και παιδεία που θα καλύπτει τις ανάγκες των εργαζόμενων και βρίσκονται στον αντίποδα της πολιτικής της Χρυσής Αυγής.
Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής ως “τσιράκια” των εφοπλιστών και του κεφαλαίου, αναλαμβάνουν τη “βρώμικη δουλειά”. Θέλουν το λαό υποταγμένο να βρίσκεται μακριά από τους αγώνες, να παρακαλάει για μεροκάματα-ξεροκόμματα, να συμφωνεί με τις μειώσεις μισθών προκειμένου να ενισχυθεί το κεφάλαιο. Για αυτό και η Χρυσή Αυγή φτιάχνει γραφεία εύρεσης εργασίας για Έλληνες με 15 και 18 ευρώ μεροκάματο, ρίχνει λάσπη στα σωματεία της ζώνης και στο Π.Α.ΜΕ. και ταυτόχρονα με τις πλάτες των εφοπλιστών προσπαθεί να φτάξει εργοδοτικό σωματείο στη ζώνη του Περάματος. Έχουν αναλάβει να χτυπήσουν το εργατικό κίνημα με όλους τους τρόπους και αυτό αποδεικνύεται για άλλη μια φορά. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα όμως έχει πείρα και δε θα λυγίσει. Θα μας βρουν απεναντί τους και θα φάνε τα μούτρα τους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να σταθούν απέναντι στους χρυσαυγίτες και να τους καταδικάσουν. Η οργάνωση στα σωματεία και η συμπόρευση με το Π.Α.ΜΕ. αποτελεί προυπόθεση να απομονωθούν οι πρακτικές και η πολιτική της Χρυσής Αυγής. Να μη βρίσκουν τόπο να μιλήσουν και να προπαγανδίζουν τις θέσεις τους σε καμιά γειτονιά, σε κανένα τόπο δουλειάς.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ