Για την καταβολή του δώρου Πάσχα στην ICAP AE

Εν μέσω πανδημίας, φαίνεται πως οι εργοδότες είναι αποφασισμένοι χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που διασφαλίζουν την κερδοφορία τους.

Η ICAP AE ανακοινώσε σε μέρος του προσωπικού ότι θα λάβει το δώρο Πάσχα σε δύο δόσεις, τέλη Μάη και Ιούνη, καθώς η επιχείρηση ανήκει στους λεγόμενους ΚΑΔ που πλήττονται. Μάλιστα, σε παρέμβαση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, η εργοδοσία επικαλέστηκε «έλλειψη ρευστότητας». Υπενθυμίζουμε ότι είναι η ίδια ICAP που είχε ανακοινώσει ιστορικό ρεκόρ εσόδων για το 2018. Προφανώς, το ίδιο δεν μπορούν να ισχυριστούν οι συνάδελφοι που δεν πήραν το δώρο, αφού ούτε κολυμπάνε στο ρευστό ούτε ιστορικό ρεκόρ μισθών έχουν να επιδείξουν!

Η εξέλιξη αυτή, που έρχεται μετά από ένα μπαράζ ευχολογίων περί «ατομικής ευθύνης», κοινής προσπάθειας όλων και παρουσίασης της πανδημίας ως αταξικής από την εργοδοσία της ICAP,  επιβεβαιώνει  μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πως κάθε άλλο παρά αταξική είναι.

Από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας, νομοθετήθηκαν και συνεχίζουν να νομοθετούνται από την κυβέρνηση μια σειρά μέτρα για να σωθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Από τη δυνατότητα αναστολής των συμβάσεων, την αναβολή καταβολής εισφορών και ΦΠΑ, τη χρηματοδότηση με ζεστό χρήμα των μεγαλοεπιχειρηματιών, τη δυνατότητα μη έγκαιρης καταβολής του δώρου Πάσχα, μέχρι και τη δυνατότητα να λειτουργούν για 6 μήνες με το 50% του προσωπικού τους, γλιτώνοντας έτσι το 50% των μισθών.

Γνωρίζουμε πολύ καλά το μέγεθος και τη διάρκεια της μόνιμης αντεργατικής πολιτικής κυβερνήσεων και εργοδοτών. Έχουμε πλέον μεγάλη πείρα από τα χρόνια της πρόσφατης καπιταλιστικής κρίσης και των μνημονίων.  Ο ισχυρισμός του σημαντικά πληττόμενου από την πανδημία αποτελεί πρόσχημα και ανοίγει το δρόμο για ένα νέο γύρο επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων μας. Το πρόσφατο διάγγελμα του πρωθυπουργού και οι προτάσεις του ΣΕΒ για την επόμενη μέρα, συνθέτουν το σκηνικό που προετοιμάζεται στους χώρους δουλειάς.

Ο μόνος τρόπος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας είναι η συλλογική μας δράση, η οργάνωση στο κλαδικό μας σωματείο, το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Τον ιδρώτα μας δεν θα τον παζαρέψουμε, ούτε θα τον διαπραγματευτούμε!

Δεν θα επιτρέψουμε να πληρώσουμε και αυτή την κρίση!

Μένουμε δυνατοί στον αγώνα υπεράσπισης της υγείας και των δικαιωμάτων μας!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-Την άμεση καταβολή  του δώρου Πάσχα σε όλους τους εργαζόμενους της ICAP

-Κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων των ΠΝΠ εδώ και τώρα.

-Μέτρα προστασίας της υγείας μας και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμο προσωπικό και υποδομές