Για την υποχρεωτική χορήγηση άδειας στην ΟΠΑΠ ΑΕ

Η παρέμβαση της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής και του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, που έγινε μετά από καταγγελίες συναδέλφων για πιέσεις από τη διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ για υποχρεωτική λήψη 3 ημερών από την κανονική τους άδεια, έφερε άμεσα αποτέλεσμα! Η εταιρεία υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση και προχώρησε σε ενημέρωση ότι οι συνάδελφοι μπορούν να πάρουν άδεια αν και εφόσον το επιθυμούν, ενώ στην αρχική τους ενημέρωση ανέφεραν προκλητικά πως οι άδειες των εργαζομένων θα δηλωθούν … αυτόματα στο σύστημα!!

Το παραπάνω γεγονός, μεταξύ άλλων, αποδεικνύει ότι ενωμένοι και οργανωμένοι είμαστε πιο δυνατοί! Κάτι το οποίο έχουν αντιληφθεί και οι διοικήσεις των εταιρειών για αυτό πιέζουν ατομικά τον κάθε συνάδελφο. Όλες αυτές τις βδομάδες που μετράμε από το ξέσπασμα της επιδημίας, τα σωματεία μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας κόντρα στην εργοδοτική αυθαιρεσία, που ειδικά αυτή την περίοδο της έχει οξυνθεί.

Ενημερώνουμε το σωματείο μας για κάθε αυθαιρεσία της εργοδοσίας, για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι οικογένειές μας. Η αλληλεγγύη, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση είναι τα δικά μας όπλα!