17 Απρίλη Απεργούμε! Συγκέντρωση 10.30πμ στο Σύνταγμα!

 

Απεργιακή συγκέντρωση 10.30πμ στο Σύνταγμα.

Προσυγκέντρωση 9.30πμ στην πλατεία Κάνιγγος 

Συμμετέχουμε στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 17 Απρίλη. Διεκδικούμε εδώ και τώρα κατώτατο μισθό 900 ευρώ, τις τριετίες μας, υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης, τις αργίες και τις Κυριακές μας.

Η απεργία στις 17 Απρίλη είναι συνέχεια προηγούμενων μεγάλων αγώνων που έχουμε δώσει δεκάδες σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, με κορυφαία την απεργία στις 28 Φλεβάρη, τη μεγαλύτερη των τελευταίων ετών σε συμμετοχή και μαζικότητα στις συγκεντρώσεις όλης της χώρας.

Χιλιάδες βροντοφωνάξαμε ξανά, πως το έγκλημα στα Τέμπη δε θα συγκαλυφθεί, ανανεώσαμε ένα χρόνο μετά τη δέσμευση μας, ώστε να μην υπάρχει καμία συγκάλυψη, πως οι ζωές μας δεν χωράνε στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής.

Η επιτυχία της απεργίας στις 28 Φλεβάρη, η συμμετοχή πολλών συναδέλφων από γραφεία, τηλεφωνικά κέντρα, αποθήκες, ΜΚΟ, security, δίνει δύναμη και μας γεμίζει αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Απεργούμε δίνοντας απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης που καυχιέται για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού στα 706 ευρώ, την αύξηση – ντροπή 39 ευρώ το μήνα και πολύ λιγότερα για τους χιλιάδες συναδέλφους που εργάζονται με συμβάσεις ημιαπασχόλησης, που προσπαθούν να επιβιώσουν με 350-400€. Για την κλοπή των τριετιών μας από το 2012 – 2023, που διαγράφει με το έτσι θέλω 12 έτη δουλειάς.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Με μισθούς που δε μας επιτρέπουν να ζήσουμε, που δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά. Πολλές φορές να δουλεύουμε ακόμα και απλήρωτοι. Να εργαζόμαστε με κάθε μορφή ευέλικτης εργασιακής σχέσης, προγράμματος και ωραρίου, στο κόκκινο από πόστο σε πόστο. Να μας στερούν κάθε δυνατότητα ξεκούρασης και ελεύθερου χρόνου και να είμαστε αντιμέτωποι με άσχημες και προσβλητικές συμπεριφορές, με πιέσεις από προϊσταμένους. Να δεχόμαστε απειλές και τρομοκρατία όταν διεκδικούμε και ζητάμε τα αυτονόητα.

Από τη δική μας εξαντλητική δουλειά, το τσάκισμα των συλλογικών μας συμβάσεων, των μισθών, η εργοδοσία βγάζει αμύθητα κέρδη.

Ως εδώ! Με κριτήριο τη ζωή μας, τις ζωές των οικογενειών μας και τις ανάγκες μας βγαίνουμε μπροστά, και διεκδικούμε όλα όσα σήμερα έχουμε ανάγκη για να δουλεύουμε και να ζούμε όπως μας αξίζει.

Το δίκιο κερδίζεται στο δρόμο μαζί με τους συναδέλφους μας, τους εργαζόμενους άλλων κλάδων και όσους ορθώνουν το ανάστημα τους απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης, επιχειρηματικών ομίλων, Ε.Ε και των κομμάτων που την προσκυνούν. Αυτήν την πολιτική που για στους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κέρδη τους στέκεται προσοχή και για τις δικές μας ανάγκες είναι δήμιος. Την πολιτική που εμπορευματοποιεί της υγεία, την παιδεία και δίνει δις ευρώ το χρόνο σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και πολεμικές αποστολές εμπλέκοντας ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προετοιμασία της απεργίας στις 17 Απρίλη. Με το σωματείο μας κάνουμε δική μας υπόθεση την οργάνωση της απεργίας, προσπερνώντας την θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30 ΠΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ