Τιμάμε αγωνιστικά την 8η Μάρτη: Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση την Τρίτη 8 Μάρτη στις 18.30, στην Πλατεία Συνταγματος. Εκμετάλλευση, πόλεμοι και βία. Ασπίδα προστασίας η πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση των λαών

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας τιμά αγωνιστικά την 8η Μάρτη, πρωτοστατώντας για να δυναμώσει τώρα ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας για τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες των γυναικών στην εργασία, στην Υγεία και στην κοινωνική προστασία της μητρότητας. Δίνουμε συνέχεια στην αγωνιστική διεκδίκηση για μέτρα προστασίας του εργατικού, λαϊκού εισοδήματος, των εργασιακών, κοινωνικών δικαιωμάτων, της υγείας μας, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις και τον πόλεμο!

Εμπνεόμαστε από τους γεμάτους αυτοθυσία αγώνες των αγωνιστριών των περασμένων αιώνων που άνοιξαν τον δρόμο της πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση των γυναικών. Σε αυτό το δρόμο οι εργαζόμενες γυναίκες αντλούν τη δύναμη, το θάρρος, το κουράγιο για να αντιπαλέψουν την εκμετάλλευση, τους εκβιασμούς, τη βία, ιδιαίτερα την εργοδοτική, κρατική.

Με πρόσχημα την πανδημία, καθιερώνεται πλέον με νομοθετική ρύθμιση η τηλεργασία στα γραφεία και αυξάνεται συνεχώς η δουλειά με το μπλοκάκι στις δημοσκοπικές, αφήνοντας  απροστάτευτες τις εργαζόμενες απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία, αποκλείοντας τες  από τα επιδόματα και τις άδειες τοκετού, λοχείας, μητρότητας, από τις γονικές άδειες. Στους αισθητικούς, οι συναδέλφισσες είναι επί 8 ώρες όρθιες για να βγει η δουλειά, ενώ το διάλειμμα των 15 ή 20 λεπτών φαντάζει στα μάτια τους παράδεισος. Στις αποθήκές, κουβαλάνε ασταμάτητα κούτες, τραβάνε παλετοφόρα.  Στις εταιρείες security, οι συναδέλφισσες εργάζονται  με άστατα-  ωράρια, με εξαντλητικές βάρδιες που φτάνουν και το 12ωρο και καλύπτουν θέσεις 24 ωρών βαρδιών. Στις MKO, τα ωράρια είναι λάστιχο, με έκτακτα περιστατικά, απλήρωτες βάρδιες on call με τηλέφωνα να χτυπάνε όλη μέρα, με απλήρωτες Κυριακές και βέβαια ο προσωπικός ελεύθερος χρόνος για κοινωνική ζωή και δράση είναι ανύπαρκτος.

Δε συμβιβαζόμαστε τον 21ο αιώνα να στερούμαστε τα αναγκαία μέτρα προστασίας της Υγείας, ιδιαίτερα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, της μητρότητας. Αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας φανερώθηκαν με τραγικό τρόπο οι συνέπειες από  την ανυπαρξία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, από την έλλειψη μέτρων  προστασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και τις σχολές. Την ώρα που υποβαθμίζονται τα δημόσια μαιευτήρια και τα παιδιατρικά νοσοκομεία, ενισχύεται με κάθε τρόπο η επιχειρηματική δράση στο χώρο της υγείας.

Δε συμφιλιωνόμαστε με την πολιτική που τσακίζει από δέκα μεριές το εισόδημά μας με τους λογαριασμούς ενέργειας, τους άμεσους κι έμμεσους φόρους στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, ενώ οι μισθοί μας είναι καθηλωμένοι.

Αντιπαλεύουμε όλους τους παράγοντες- οικονομικούς, κοινωνικούς- που “γεννούν” τους δράστες- τέρατα και αφήνουν τις γυναίκες εκτεθειμένες στην πολύμορφη βία, που φτάνει μέχρι τη σεξουαλική παρενόχληση, την ενδοοικογενειακή βία, το βιασμό, ακόμα και τη δολοφονία.

Καταδικάζουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας, η οποία τροφοδοτήθηκε και από τους γεωπολιτικούς και οικονομικούς ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων των της Ρωσίας και της Ουκρανίας με τη συμμετοχή ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Η εργατική τάξη, οι λαοί της Ρωσίας και της Ουκρανίας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Οι εργάτες της Ελλάδας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα ούτε με τους Ρώσους, ούτε με τους Ουκρανούς εργάτες. Δεν πρέπει να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Ήδη στην Ουκρανία και στη Ρωσία είναι 100άρες οι μανάδες που θρηνούν για τα παιδιά τους που πήγαν να πολεμήσουν σε έναν πόλεμο που δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντά τους, δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από αυτόν, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμά του. Δε διαλέγουμε ποιος ιμπεριαλιστής είναι καλύτερος, παλεύουμε εναντίον τους!

Άλλωστε επί 70 και πλέον χρόνια στην ΕΣΣΔ, αυτοί οι λαοί έζησαν ειρηνικά και ευημερούσαν. Υπήρχαν μικτές οικογένειες, τα παιδιά των Ρώσων και των Ουκρανών πήγαιναν στα ίδια σχολεία και πανεπιστήμια. Ο πόλεμος γίνεται για το ξαναμοίρασμα αγορών ανάμεσα σε επιχειρηματικούς κολοσσούς.

Μέσα στο συλλογικό, οργανωμένο αγώνα του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας μπορεί κάθε εργαζόμενη να βρει τη δύναμη ώστε με τη δική της αποφασιστική θέληση, στάση, δράση να αντιπαλέψει την εκμετάλλευση, κάθε είδους διάκριση, τη βία, την ανισότητα.

Δίνουμε δυναμικά το παρών στους εργατικούς- λαϊκούς αγώνες, δυναμώνουμε κάθε εστία αγώνα!

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση  στις 8 Μάρτη 2022, 18.30 στην Πλατεία Συνταγματος.