Τετάρτη 16 Ιούνη Απεργούμε! Απεργιακή συγκέντρωση, 10:30πμ, στο Σύνταγμα

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας συμμετέχει στην 24ωρη Απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Τετάρτη 16 Ιούνη. Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες από τις ΜΚΟ, τις εταιρείες Security, τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, τα γραφεία, τις αποθήκες, που συμμετείχαν στην πανεργατική απεργία στις 10/6 ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, που καταργεί το 8ωρο, το σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, την κυριακάτικη αργία, τη συνδικαλιστική οργάνωση και το δικαίωμα στην απεργία.

Χαιρετίζουμε όσες και όσους βρέθηκαν στο μπλοκ του σωματείου, ενώνοντας τη φωνή τους με τους χιλιάδες απεργούς που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας, απαιτώντας να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα!

Η μαζική απεργιακή κινητοποίηση στις 10 Ιούνη ήταν η απάντηση μας στα σχέδια της κυβέρνησης να μας μετατρέψει σε σκλάβους του 21ου αιώνα. Αποτελεί σημαντικό βήμα για την άμεση κλιμάκωση του αγώνα μας για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα εργασιακά. Είναι η καλύτερη απάντηση στα ψέματα της κυβέρνησης και των παπαγάλων της που προσπαθούν να κρύψουν τον αντεργατικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου.

Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα με την ίδια ορμή, ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά να δώσουμε τη νέα απεργιακή μάχη τη ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, την Τέταρτή 16 Ιούνη:

o          Συγκέντρωση των συνδικάτων, 10:30πμ, στο Σύνταγμα

o         Συλλαλητήριο, 17:00, στο Σύνταγμα.

Απαιτούμε:

• Να αποσυρθεί άμεσα το αντεργατικό έκτρωμα που θέλει να φέρει στη βουλή για ψήφιση η κυβέρνηση.

• Να καταργηθεί η αντεργατική νομοθεσία των προηγούμενων κυβερνήσεων και όλες οι διατάξεις που αφορούν τον εργάσιμο χρόνο, την τηλεργασια, τις εργασιακές σχέσεις, τα συλλογικά – συνδικαλιστικά δικαιώματα μας.

• Διεκδικούμε 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο