Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στη διαφημιστική CR Mediterranean IKE

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει τη διαφημιστική εταιρεία CR MEDITERRANEAN ΙΚΕ για μη καταβολή δεδουλευμένων σε συναδέλφους. Το περιστατικό αυτό προστίθεται στην ήδη μεγάλη λίστα των δεκάδων καταγγελιών που έχουν φτάσει στο Σωματείο μας το διάστημα της πανδημίας. Η επιχείρηση αφήνει συστηματικά και σκόπιμα απλήρωτους τους εργαζόμενους, φέρνοντας τους σε οικονομικό αδιέξοδο και εξαναγκάζοντας τους σε αποχώρηση. Μεθοδεύει με αυτό τον τρόπο τη συνεχή ανακύκλωση του προσωπικού και εξασφαλίζει ουσιαστικά τζάμπα εργασία. Ήδη 5 συνάδελφοι μας, με απλήρωτες οφειλές δεδουλευμένων 2 και 3 μηνών, έχουν προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας και μαζί με το Σωματείο διεκδικούν την πλήρη εξόφληση τους.

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ! ΩΣ ΕΔΩ!

Η κατάσταση αυτή δεν είναι μεμονωμένη. Πληθαίνουν οι καταγγελίες για απολύσεις, 10ωρα, περικοπές μισθών, παραβίαση των δικαιωμάτων των εγκύων και μη τήρηση μέτρων προστασίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας την πανδημία και πατώντας στους νόμους προηγούμενων κυβερνήσεων, εξαπέλυσε μια γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα μας. Βασική στόχευση του νόμου Χατζηδάκη είναι να πληρώσουμε πάλι εμείς είτε τα κέρδη είτε τη χασούρα τους, με απλήρωτα 10ωρα, απελευθέρωση των απολύσεων, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, μονιμοποίηση της ελαστικής εργασίας, κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Οι αγώνες μας πρέπει να σταθούν εμπόδιο, κανένας συνάδελφος και καμία συναδέλφισσα δεν είναι μόνος ή μόνη. Ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας μας είναι η λύση για να έχουμε κατακτήσεις!

Το παράδειγμα των διανομέων στην E-FOOD και των λιμενεργατών της COSCO μας δείχνει το δρόμο! Συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, μετά από μαζικότατες κινητοποιήσεις με καθολική συμμετοχή και την αλληλεγγύη όλης της εργατικής τάξης, γονάτισαν δυο πολυεθνικούς γίγαντες, μετράνε νίκες και κατακτήσεις σε πολλά από τα αιτήματα τους.

Το επόμενο διάστημα οργανώνουμε απεργιακή απάντηση σε συντονισμό με εκατοντάδες άλλα συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες. Απαιτούμε να μην εφαρμοστεί ο νέος αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη. ο οποίος, μεταξύ άλλων, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστικής δράση, φέρνει το ηλεκτρικό φακέλωμα σωματείων και εργαζόμενων.

Απαιτούμε να έχουμε συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς μας! Κανείς να μην νιώσει μόνος του!

Είναι στο χέρι μας να αντισταθούμε και να απαιτήσουμε να εργαζόμαστε με δικαιώματα και να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΕΙΒΟΜΑΣΤΕ!

Οι μισθοί μας είναι ο κόπος και ο ιδρώτας μας. Εμείς κοπιάζουμε δουλεύοντας όταν “πάνε καλά” οι επιχειρήσεις, εμείς όμως την πληρώνουμε όταν “πέφτουν έξω”, χωρίς να φταίμε. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση! Καλούμε τους εργαζόμενους της επιχείρησης, παλιούς και νέους, κανείς να μη φοβηθεί και όλοι να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο. Κανείς δεν πρέπει να χάσει τους μισθούς που του οφείλονται! Απαιτούμε άμεση καταβολή του συνόλου των οφειλόμενων δεδουλευμένων.

Συμμετέχουμε στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας,

Κυριακή 14/11, 10.30 πμ, στο συνδικάτο Οικοδόμων

(Βερανζέρου 1, 2ος όροφος, Πλ. Κάνιγγος)