Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, Κυριακή 19 Νοέμβρη, 10:00πμ

Την Κυριακή 19 Νοέμβρη, στις 10:00πμ, στην αίθουσα συνελεύσεων του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος), θα πραγματοποιηθεί η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, με θέματα:

1.Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός

2.Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια των εκλογών μας

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Η παρουσία σου στην Εκλογοαπολογιστική μας Συνέλευση, η μαζικοποίηση του Σωματείου και η αύξηση των ψηφισάντων στις ερχόμενες εκλογές, η παρουσία του σε περισσότερους χώρους, αποτελεί προϋπόθεση για να δυναμώσει η διεκδίκηση όλων όσων έχουμε ανάγκη.

Τι μισθό θα έχουμε, με ποια ωράρια και τι όρους θα δουλεύουμε, ποια θα είναι τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, πόσο μας υπολογίζουν οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις, συνολικά οι όροι δουλείας και ζωής μας, εξαρτάται από το πόσο μαζικό και δυνατό είναι το Σωματείο. Για αυτό έχει μεγάλη σημασία η συμμετοχή μας!

Η δύναμή μας βρίσκεται στη συμμετοχή μας στη ζωή και τη δράση του Σωματείου.

Η ζωή έχει επιβεβαιώσει πως ό,τι έχουμε καταφέρει, σε μεγάλους και μικρούς χώρους δουλειάς, το καταφέραμε μέσα από τη συλλογική μας παρέμβαση. Αυτό το συμπέρασμα έβγαλαν όσοι συνάδελφοί μας απευθύνθηκαν στο Σωματείο, επέλεξαν το δρόμο της συλλογικής δράσης και όχι της ατομικής λύσης. Όπως το να πληρωθούν υπερωρίες και απλήρωτα δεδουλευμένα, να τηρούνται ωράρια και διαλλείματα, να δίνονται φοιτητικές άδειες, να παρθούν πίσω απολύσεις, να δίνεται άδεια μητρότητας και εγκυμοσύνης, να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Με τη δράση του εργατικού κινήματος καταφέραμε να μην εφαρμοστούν στην πράξη εμβληματικοί αντιλαϊκοί νόμοι, όπως ο νόμος-έκτρωμα Χατζηδάκη και ο νόμος Γεωργιάδη.

Συμμετείχαμε στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη. Εκφράσαμε έμπρακτα τη στήριξη μας στους πλημμυροπαθείς στην Θεσσαλία. Ενώσαμε τη φωνή μας με χιλιάδες εργαζόμενους στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης με το λαό της Παλαιστίνης!

Στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση θα συζητήσουμε:

● Την πείρα μας από την οργάνωση και τη συμμετοχή του Σωματείου μας στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, τα κεκτημένα της συλλογικής μας δράσης.

● Τον απολογισμό δράσης των τελευταίων 2 χρόνων και τους στόχους για το επόμενο διάστημα.

● Πως συλλογικά θα κλιμακώσουμε την πάλη μας απέναντι στα οξυμένα προβλήματα, να σημάνει αγωνιστικός ξεσηκωμός σε κάθε χώρο δουλειάς στους κλάδους μας για υπογραφή ΣΣΕ.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Εσύ που εργάζεσαι σε γραφεία, τηλεφωνικά κέντρα, στη φύλαξη, στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, στις δημοσκοπήσεις, σε αποθήκες, κέντρα αισθητικής, διαφημιστικές, σε εταιρείες πιστοποίησης, και δεν μπορείς να δεχτείς ως «κανονικότητα»:

● Τη δουλειά ατελείωτες ώρες, τα ωράρια λάστιχο, με την εντατικοποίηση να χτυπάει κόκκινο, να μην έχεις ποιοτικό ελεύθερο χρόνο για σένα και την οικογένειά σου, να βλέπεις το εισόδημά σου να τσακίζεται από την ακρίβεια.

● Την πολιτική που οδηγεί σήμερα 7 στους 10 να έχουν κόψει αρκετά είδη διατροφής λόγω της ακρίβειας. Στο δυσβάστακτο κόστος πληρωμής του ρεύματος, την ίδια στιγμή που οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια έχουν στήσει πάρτι κερδών.

● Τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους, που υπηρετούν κυβερνήσεις και Ε.Ε, η οποία δε διστάζει να θυσιάζει ανθρώπινες ζωές, να καταστρέφει λαϊκές περιουσίες, να ξεσπιτώνει με πλειστηριασμούς οικογένειες πετώντας τους στο δρόμο.

● Την εμπλοκή της χώρας μας στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης.

Κανένας μόνος! Παίρνουμε τώρα θέση!

Δίνουμε διέξοδο οργανώνοντας τη δικιά μας απάντηση, παλεύοντας για τις δικές μας ανάγκες, για το δικό μας συμφέρον, και όχι για αυτό των εργοδοτών. Η δική μας απάντηση είναι ένα σωματείο που θα οργανώνει τον αγώνα και την αλληλεγγύη, παλεύοντας για:

● Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς

● Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ για κατοχυρωμένο πλαίσιο δικαιωμάτων

● Σταθερή δουλειά, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες-από την πρώτη ώρα πληρωμή ως υπερωρία.

● Μέτρα για την ουσιαστική προστασία της μητρότητας.

● Φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα για όλο το λαό

● Διαγραφή των χρεών – Κάτω τα χέρια από την εργατική-λαϊκή κατοικία. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

● Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

● Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης και στα δίκαια αιτήματα για πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ