Παρέμβαση στην ΕΛ.ΣΤΑΤ. για την καταβολή οφειλών σε ερευνητές

Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας πραγματοποίησε την Δευτέρα 7/2 τηλεφωνική παρέμβαση στην ΕΛ.ΣΤΑΤ για τις απαράδεκτες καθυστερήσεις πληρωμών σε συναδέλφους ερευνητές που ξεπερνούν ακόμα και τους 6 μήνες.

Η ΕΛ.ΣΤΑΤ. απέδωσε τις καθυστερήσεις στο φόρτο εργασίας λόγω της απογραφής πληθυσμού, τη μη ολοκλήρωση του ελέγχου των ερωτηματολογίων και στο ότι, κατά την άποψη της, οι συνάδελφοι ερευνητές της ΕΛ. ΣΤΑΤ έχουν τη δουλειά αυτή ως δευτερεύουσα απασχόληση και ότι οι αποδοχές είναι μικρές και δεν θα λείψουν σε κανέναν(!).

Όπως επισημάνθηκε από το Σωματείο μας, σε μια περίοδο που η ακρίβεια στα βασικά είδη διαβίωσης και στο ρεύμα τσακίζει τις τσέπες μας, κάνοντας πιο δύσκολη την επιβίωση μας, είναι αυτονόητο ότι κανείς δεν εργάζεται από χόμπι και για το χαρτζιλίκι. Η δουλεία των περισσότερων ερευνητών με την ΕΛ.ΣΤΑΤ. αποτελεί για αυτούς το βασικό τους βιοπορισμό και δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για την καθυστέρηση στην καταβολή των αμοιβών τους. Άλλωστε, ακόμα και αυτό το επιχείρημα για τις καθυστερήσεις στους ελέγχους των ερωτηματολογίων δεν ευσταθεί, καθώς πρόκειται για πληρωμές για έρευνα που έχει ήδη δημοσιευθεί.

Απαιτούμε την άμεση καταβολή του συνόλου των οφειλών στους συνάδελφους ερευνητές και να δεσμευθεί η ΕΛ.ΣΤΑΤ. για την ημερομηνία καταβολής τους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΕΙΒΟΜΑΣΤΕ!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην ΕΛ.ΣΤΑΤ. να έρθουν σε επαφή με το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, να γραφτούν στο Σωματείο τους. Ενωμένοι, είμαστε πιο δυνατοί. Διεκδικούμε τα όσα έχουμε ανάγκη στο σήμερα, να διαμορφώσουμε από κοινού ένα πλαίσιο που θα διεκδικούμε για όλους σταθερή και μόνιμη εργασία με δικαιώματα, με σταθερό μισθό, σταθερό ωράριο, ασφάλιση, άδειες, επιδόματα και δώρα.