Συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών

Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης:

Νερά, τυποποιημένη ξηρά τροφή, ρύζι, μακαρόνια, γάλα μακράς διαρκείας, φρυγανιές, ξηρούς καρπούς, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά, παυσίπονα, αντισηπτικά

στα γραφεία του ΠΑΜΕ ( Αγίας Φιλοθέης 5, Αθήνα – Πλατεία Μητροπόλεως), από την Τετάρτη 11 Αυγούστου (από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ) μέχρι και την Παρασκευή 13 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι, που θα αποσταλεί στα συνδικάτα της Εύβοιας για να παραδοθεί στους πληγέντες.

O Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη στους κατοίκους των περιοχών που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να εκφράσουν άμεσα και μαζικά την αλληλεγγύη τους .

Ενώ οι φωτιές ακόμη καίνε και σε πολλές περιοχές τις αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι με τα ίδια τους τα χέρια, η κυβέρνηση επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού που έχασε το σπίτι και το βιος του, σε επιδόματα πίσω από τις πραγματικές, άμεσες και επείγουσες ανάγκες των πυρόπληκτων. Αξιοποιώντας και τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση επιδιώκει να προχωρήσει τις «πράσινες μπίζνες» και τα μέτρα του Ταμείου Ανάκαμψης που θα οδηγήσουν τους πυρόπληκτους και το λαό στην ανέχεια και την εξαθλίωση. Οι φωτιές έκαψαν σπίτια και λαϊκές περιουσίες, ενώ τα μέτρα της Κυβέρνησης καίνε τα εργατικά δικαιώματα, την υγεία, την πρόνοια, την δασοπροστασία, την ζωή του λαού σε κάθε της έκφανση.

Ήδη χιλιάδες εργαζόμενοι, αγρότες, άνεργοι, συνταξιούχοι, τσακισμένοι από την ακρίβεια, τους φόρους και τις μειώσεις μισθών, μαζεύουν από το υστέρημα τους και συγκεντρώνουν υλικά και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους. Είναι συγκινητικό πως οι αξίες του λαού μας, της εργατικής τάξης, οι αξίες της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας στηρίζουν τους χιλιάδες πληγέντες αυτές τις δύσκολες ώρες.

Τα Συνδικάτα της Εύβοιας και της Χαλκίδας, αλλά και Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και μαζικοί φορείς σε όλη την Ελλάδα έχουν ήδη προχωρήσει στη συγκέντρωση και παράδοση υλικής βοήθειας στο στέκι αγώνα και αλληλεγγύης πυρόπληκτων που βρίσκεται στον κόμβο Στροφυλλιάς.

Με οργάνωση, αλληλεγγύη και δράση απέναντι στις πιο αντίξοες συνθήκες, μέσα από τις στάχτες και την τραγωδία, μπορεί να δυναμώσει η ελπίδα, η εργατική κινητοποίηση και διεκδίκηση.

Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας

Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη, την οργάνωση, τη διεκδίκηση