Γενική Συνέλευση, Κυριακή 3 Απρίλη, 10:30πμ! 6 Απρίλη Απεργούμε!

Γενική Συνέλευση την Κυριακή 3 Απρίλη, στις 10:30πμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πίσω από την Μητρόπολη Αθηνών)

Ένας ακόμα πόλεμος είναι σε εξέλιξη. Θύμα του αυτή τη φορά ο λαός της Ουκρανίας. Η απαράδεκτη και καταδικαστέα εισβολή της Ρωσίας είναι η πιο πρόσφατη πράξη του δράματος. Οι ανταγωνισμοί μεταξύ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας για τον έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών, δικτύων μεταφοράς ενέργειας και υποδομών στο έδαφος της Ουκρανίας, οδήγησαν στη σημερινή τραγωδία που ζει ο λαός της.

Μια άνευ προηγουμένου επικοινωνιακή εκστρατεία έχει ενορχηστρωθεί  για  να μας πείσουν να διαλέξουμε στρατόπεδο. Προσπαθούν να εξωραΐσουν και να παρουσιάσουν ως αγγέλους της ειρήνης το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που έχουν βαμμένα τα χέρια τους με το αίμα δεκάδων λαών σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπως κάνει ακριβώς και η Ρωσία τώρα στην Ουκρανία. Ιράκ, Λιβύη, Αφγανιστάν, Σερβία, Υεμένη,  με τον  κατάλογο να είναι μακρύς και μαύρος.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πρωταγωνιστεί και εμπλέκει επικίνδυνα τη χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στους πολεμικούς ανταγωνισμούς, στέλνοντας πολεμικό υλικό, παραχωρώντας ελληνικό έδαφος με  βάσεις από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη. Από κοντά, στον ένα ή τον άλλο βαθμό, την επικροτούν και τα υπόλοιπα κόμματα που ορκίζονται πίστη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΛΗΣΤΩΝ

Από τη μια ο ουκρανικός λαός που βιώνει τον πόλεμο με δεκάδες νεκρούς, τραυματίες και πρόσφυγες, από την άλλη εμείς που θα πούμε το «ψωμί – ψωμάκι», λόγω των ανατιμήσεων, αφού ακόμα μεγαλύτερο κύμα ακρίβειας θα συμπαρασύρει το ρεύμα, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τα βασικά καταναλωτικά αγαθά, το ψωμί και το σιτάρι.

Βλέπουμε μέρα με τη μέρα, εβδομάδα την εβδομάδα, να χειροτερεύουν οι όροι δουλειάς και διαβίωσής μας. Στα γραφεία και τα τηλεφωνικά κέντρα, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι θα πει ανταγωνισμός και κέρδη. Τον βιώνουμε καθημερινά με την πίεση και την εντατικοποίηση να αυξάνεται συνεχώς, με ακατάστατα ωράρια ή ωράρια που διαχέονται μέσα σε ένα 24ώρο καθώς η τηλεργασία που μας καθιστά διαθέσιμους όλη μέρα – κάθε μέρα, διαλύει κάθε όριο μεταξύ προσωπικού/ οικογενειακού και εργάσιμου χρόνου.

Στις δημοσκοπικές, η δουλειά με το κομμάτι και τη σύμβαση έργου χωρίς δικαιώματα και ασφάλιση είναι είναι πλέον μόνιμο καθεστώς. Στα κέντρα αισθητικής, επί 8 ώρες ορθοστασία για να βγει η δουλειά, ενώ το διάλειμμα των 15 ή 20 λεπτών φαντάζει παράδεισος. Στις αποθήκές, ασταμάτητο κουβάλημα σε άθλιες συνθήκες. Στις εταιρείες security,  άστατα- ωράρια, με εξαντλητικές βάρδιες που φτάνουν και το 12ωρο και καλύπτουν θέσεις 24 ωρών βαρδιών. Στις MKO, τα ωράρια είναι λάστιχο, με έκτακτα περιστατικά, απλήρωτες βάρδιες on call με τηλέφωνα να χτυπάνε όλη μέρα, με απλήρωτες Κυριακές και βέβαια ο προσωπικός ελεύθερος χρόνος για κοινωνική ζωή και δράση είναι ανύπαρκτος.

ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΛΕΥΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Στις 26 Φλεβάρη στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στείλαμε ξεκάθαρο μήνυμα, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με απεργία στις 6 Απρίλη και συγκέντρωση 11:00πμ στο Σύνταγμα!

Απεργούμε γιατί δεν μπορούμε άλλο να ανεχόμαστε την εργοδοτική ασυδοσία που φτάνει στο σημείο να μας απολύει γιατί αρρωσταίνουμε, γιατί αποφασίσαμε να κάνουμε οικογένεια, γιατί “τολμάμε” να διεκδικούμε τα βασικά όπως το ρεπό, το διάλειμμα και την αδεία μας. Να εισάγει διάφορα συστήματα που απογειώνουν την εντατικοποίηση και μας μετράει κάθε λεπτό πόσο αποδοτικοί είμαστε, πόσο γρήγορα εργαζόμαστε, πόσους πελάτες εξυπηρετούμε. Ασυδοσία που έχει περάσει σε άλλο επίπεδο από τους εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους που έχουν εξασφαλίσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα με μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Απεργούμε γιατί όσες περικοπές και να κάνουμε οι λογαριασμοί, η βενζίνη, το σούπερ μάρκετ, το νοίκι, δεν μας βγαίνουν με τα ψίχουλα που παίρνουμε για μισθό. Είναι αδύνατον συνάδελφοι με μισθούς 400 ευρώ να μπορέσουν να πληρώσουν λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου που φτάνουν τα 400 και 500 ευρώ έκαστος!

Στην απεργία στις 6 Απρίλη, χαράζουμε και βαδίζουμε τον δικό μας δρόμο μακριά και πέρα από τις όποιες κορώνες της «εθνικής ενότητας» που κυβέρνηση και κόμματα μας καλούν να αποδεχτούμε για να ζούμε με λιγότερα.

Καλούμε τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 3 Απρίλη, στις 10:30πμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πίσω από την Μητρόπολη Αθηνών) για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε καλύτερα την δράση μας σε όλα τα μέτωπα.

Απαιτούμε:

 • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με 7ωρο – 35ωρο – 5ήμερο, καθορισμένο ωράριο με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις. Επαναφορά και νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
 • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, συμβάσεων έργου, τίτλου κτήσης, των απλήρωτων υπερωριών, των νόμων για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την υπονόμευση των ΣΣΕ.
 • Απαιτούμε να αποσυρθούν οι διατάξεις της τηλεργασίας. Καμία σκέψη για μονιμοποίηση της.
 • Αυστηρός καθορισμός πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα.
 • Μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες.
 • Απαγόρευση των σπαστών ωραρίων.
 • Άδεια με αποδοχές για όλους τους φοιτητές στην εξεταστική περίοδο.
 • Μείωση της τιμής του ρεύματος και φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
 • Μετρά προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
 • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας