Επιτροπή Αγώνα ΜΚΟ: Για το κλείσιμο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ – Κάλεσμα στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου

Το τελευταίο διάστημα η εργοδοσία με τις πλάτες της κυβέρνησης δείχνει τα δόντια της.

Οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί και αυτοί που έπονται μας δείχνουν τί μας ξημερώνει για το επόμενο διάστημα.

Οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους δουλειάς ανεξαιρέτως βιώνουν την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα ελαστικά ωράρια, τις μειώσεις μισθών, τις απλήρωτες υπερωρίες, την απληρωσιά, τις μηνιαίες συμβάσεις.

Όλα αυτά στο πλαίσιο της «ανάπτυξης της οικονομίας» και της «ευθυγράμμισης στα πλαίσια της ΕΕ».

Σε συνδυασμό με την ακρίβεια στην ενέργεια και στα αγαθά φτάνουμε στο σημείο να ζούμε για να δουλεύουμε και όχι να δουλεύουμε για να ζούμε!

Τον τελευταίο καιρό έχουν έρθει πολλές καταγγελίες στο Σωματείο μας από εργαζόμενους σε διάφορες ΜΚΟ για μείωση προσωπικού έως και 50% σε διάφορα προγράμματα. Οι καταγγελίες αυτές αφορούν περισσότερο το πρόγραμμα ESTIA, το οποίο σε μια νύχτα ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Μετανάστευσης ότι κλείνει στο τέλος του έτους. Φυσικά, ούτε λόγος για το τι θα απογίνουν εκατοντάδες εργαζόμενοι σε αυτό αλλά και ωφελούμενοι οι οποίοι προφανώς θα καταλήξουν στους καταυλισμούς κλειστού τύπου που έχει εγκαινιάσει η κυβέρνηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ΜΚΟ Hopeten που σε ένα απόγευμα ανακοίνωσαν ονόματα εργαζομένων στο πλαίσιο της περικοπής.

Στο ίδιο έργο θεατές και οι εργαζόμενοι της ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ, οι οποίοι καθημερινά «ενημερώνονται» από πηγαδάκια στους διαδρόμους για ανάλογες περικοπές. Να αναφέρουμε πως στο πλαίσιο αυτό ήδη έχουν ξεκινήσει και περικοπές τόσο προσωπικού αλλά και μισθών και στα άλλα προγράμματα που έχει η ΜΚΟ, όπως στο πρόγραμμα ασυνόδευτων ανηλίκων σε δομές.

Κλασσικά επαναφέρουν το άσχημα χιλιοπαιγμένο έργο της μετάθεσης των ευθυνών ο ένας στον άλλο και στην μέση να την πληρώνουμε πάντα εμείς οι εργαζόμενοι.

Ήρθε η ώρα συνάδελφοι να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΩΣ ΕΔΩ!!

Εμείς λαδώνουμε τις μηχανές του κέρδους και εμείς πρέπει να πάρουμε την απόφαση να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν! Να παλέψουμε κόντρα στις κυβερνήσεις που δίνουν γη και ύδωρ στην εργοδοσία από τις πλάτες τις δικές μας!

Έχουμε πολλά παραδείγματα συναδέλφων που μέσα από τα σωματεία τους διεκδίκησαν και κέρδισαν!

Στο πλαίσιο όλων αυτών καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ΜΚΟ στη

Γενική Συνέλευση του Σωματείου, Κυριακή 03/04 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πίσω από την Μητρόπολη Αθηνών)

Είναι ώρα να χαράξουμε τον δρόμο των διεκδικήσεων μας συμμετέχοντας στη Γενική Συνέλευση και την απεργία στις 6 Απρίλη!

Συνάδελφοι κανένας μόνος του όλοι οργανωνόμαστε μαζικά στο σωματείο μας και συμμετέχουμε στην συνέλευση.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΦΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!