ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ|Συνεχίζουμε στο δρόμο του Νοέμβρη! Δίνουμε τη μάχη της απεργίας στις 26!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει

του λαού η πάλη θα τη σπασει

Οι εκδηλώσεις εορτασμού του Πολυτεχνείου έσπασαν την απαράδεκτη και άθλια κυβερνητική απόφαση απαγόρευσης των συναθροίσεων που στόχο είχε να μη γιορταστεί συμβολικά η φετινή επέτειος, να μη δοθεί το μήνυμα στην Αμερικανική Πρεσβεία και τους ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους της, να ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό μήνυμα. Όμως το αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα ακούστηκε πιο πλατιά από ότι μπορούσαν να φανταστούν.

Απέναντι στη συντεταγμένη συμβολική πορεία που τηρούσε υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, στην οποία συμμετείχαν και τα σωματεία μας, η κυβέρνηση έστειλε Αστυνομία, απάντησε με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, δεκάδες προσαγωγές στο σωρό, προκάλεσε τραυματισμούς διαδηλωτών ακόμη και κατά την αποχώρησή τους.

Η μάσκα της κυβέρνησης έπεσε!

Φάνηκε ότι η προστασία από την πανδημία ήταν το πρόσχημα πίσω από την ένταση της καταστολής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως οι μόνοι που τελικά αγνόησαν τα μέτρα και τις αποστάσεις ήταν η κυβέρνηση και οι κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί. Είναι φανερό πως ένας ακόμη στόχος της κυβέρνησης ήταν να μετακυλίσει την ευθύνη για την τραγική κατάσταση στο σύστημα Υγείας στους εργαζόμενους και τη νεολαία για να κρύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες για τους δεκάδες νεκρούς που μετράμε κάθε μέρα. Μέσα από τα σωματεία μας ξέρουμε να τηρούμε αυστηρά μέτρα προστασίας και ασφάλειας της υγείας γιατί για αυτά παλεύουμε, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που έχει εγκληματικές ευθύνες για την κατάσταση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία, παντού!

Έσπειραν ανέμους

θα θερίσουν θύελλες

Είχαμε προειδοποιήσει πως τα σχέδια τους θα πέσουν στο κενό και το αποδείξαμε! Ακυρώσαμε στην πράξη την ένταση της καταστολής, τις απαγορεύσεις. Πλέον γίνεται ακόμα πιο φανερό ότι η καταστολή είναι πάντοτε το απαραίτητο συμπλήρωμα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που κλιμακώνεται με μπαράζ νόμων και ειδικά με τον νέο νόμο έκτρωμα για τα εργασιακά.

Το μήνυμα του ανυποχώρητου αγώνα κάτω από όλες τις συνθήκες ακούστηκε δυνατά. Τώρα είναι η ώρα να αγωνιστούμε πιο αποφασιστικά, κόντρα στην καταστολή, κόντρα στις σειρήνες του «θα λογαριαστούμε μετά». Θα μας βρίσκουν κάθε μέρα μπροστά τους στον αγώνα για υγεία, δουλειά, ζωή στο ύψος των αναγκών μας. Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά με τη μάχη της απεργίας στις 26 του Νοέμβρη. Εκείνη τη μέρα να μην πάει κανένας συνάδελφος για δουλειά στους εκδοτικούς οίκους, να μην μπει κανένας να δουλέψει στις αποθήκες και στα βιβλιοπωλεία πίσω από τα κατεβασμένα ρολά, να κλείσει το τηλέφωνο και ο υπολογιστής της τηλεργασίας. Δίνουμε μαζική αγωνιστική απάντηση. Όλοι στην απεργία!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Τώρα χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των δομών Υγείας. Άμεση δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας.
  • Σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα. Καμία απώλεια εισοδήματος. Καμία απόλυση.
  • Τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των καταστημάτων, των γραφείων και των αποθηκών.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορονοϊό δωρεάν.
  • Άμεση ενημέρωση των συναδέλφων σε περίπτωση κρούσματος.
  • Να δοθεί τώρα άδεια ειδικού σκοπού σε όλους τους συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη. Καμία μέρα να μη παρθεί από την κανονική τους άδεια.
  • Πολλαπλασιασμός των δρομολογίων στα ΜΜΜ.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.

Attachments