Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στις ΜΚΟ|26 Νοέμβρη Απεργούμε! Ο αγώνας για την υγεία και τα δικαιώματα μας δεν φιμώνεται!

ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ, ΔΕ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ. ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ.

Οι εργαζόμενοι στις ΜΚΟ βρισκόμαστε καθημερινά στην πρώτη γαραμμή για την υποστήριξη του προσφυγικού πληθυσμού, που βρίσκεται στοιβαγμένος κυριολεκτικά ο ένας επάνω στον άλλο χωρίς να λάβουν κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας, μετατρέποντας τα Κέντρα φιλοξενίας σε υγειονομικές βόμβες. Βρισκόμαστε δίπλα σε ευάλωτους πληθυσμούς, πολλές φορές χωρίς τα επαρκή μέτρα προστασίας και για τον ωφελούμενο αλλά και για εμάς τους ίδιους. Τα τεστ είναι ανύπαρκτα, και πραγματοποιούνται μόνο αν νοσήσει συνάδελφος, ενώ οι υπόλοιποι συνάδελφοι συνεχίζουν να δουλεύουν κανονικά, με ότι αυτό σημαίνει στη διασπορά του ιού.

Καμία αναβολή και στις εξώσεις των προσφύγων, ειδικά εν μέσω lockdown, από τις δομές φιλοξενίας και τα διαμερίσματα, και μάλιστα πολλές φορές καλώντας την αστυνομία για να πετάξει έξω τους πρόσφυγες, με την σύμφωνη γνώμη και ανοχή των διοικήσεων των ΜΚΟ, όπως έγινε πριν μία εβδομάδα στη ΜΚΟ Άρσις, εφαρμόζοντας τις προσταγές της κυβέρνησης και ΕΕ. Σ’ αυτήν την περίπτωση άραγε, τηρούνται τα μέτρα προστασίας; Τηρείται το lockdown, που τόσο πολύ κόπτεται η κυβέρνηση και θεωρεί μέτρο προστασίας για το λαό; Φαίνεται πως σ’ αυτήν την περίπτωση δεν κολλάει ο ιός, όταν αφήνεις άστεγους και έκθετους ανθρώπους, «κολλάει» μόνο όταν το εργατικό-λαϊκό κίνημα διεκδικεί, αποκαλύπτει, τηρώντας τα μέτρα προστασίας καλύτερα και από τους ίδιους!

Η κυβέρνηση ακόμα και τώρα, που δοκιμάζεται ο λαός μας, συνεχίζει πιστά την εγκληματική της πολιτική. Αυτή ακριβώς που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Την πολιτική που θεωρεί την Υγεία και την Πρόνοια των ευάλωτων πληθυσμών και του λαού, κόστος για το κεφάλαιο και το κράτος του.

Αντί να αξιοποιήσει το χρόνο που κερδίσαμε στο πρώτο κύμα για να ενισχύσει το σύστημα υγείας, άδραξε την ευκαιρία για να τρέξει τα σχέδια της σε βάρος των εργαζομένων. Τόσους μήνες «τζογάρισε» τις θυσίες του λαού για να υπηρετήσει τα κέρδη του κεφαλαίου, μπροστά στη νέα έξαρση της πανδημίας και χωρίς να λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού, εφάρμοσε νέο lockdown, φορτώνοντας τα βάρη ξανά στην πλάτη των εργαζομένων.

Ζητάνε από το εργατικό-λαϊκό κίνημα να σωπάσει, να μείνει σε στάση αναμονής, στο όνομα του «κοινού καλού», στο όνομα της πανδημίας να δείξουμε «εθνική ομοψυχία». Τα ζητάνε αυτά, για να μπορέσουν ανενόχλητοι να πάρουν μέτρα, να ψηφίσουν νόμους που θα τσακίσουν περαιτέρω τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα. Καμία αναμονή λοιπόν, εκ μέρους του κεφαλαίου και της κυβέρνησης, στον οδοστρωτήρα των εργατικών δικαιωμάτων που ετοιμάζουν, καμία ανοχή από εμάς! Νομοθέτηση του 10ωρου, με απλήρωτες υπερωρίες που υποτίθεται ότι θα «ισοφαρίζονται» αργότερα με κάποια μείωση ωρών ή κάποια ρεπό. Μεγάλη αύξηση των νόμιμων υπερωριών. Επέκταση της δουλειάς και την Κυριακή, με προσθήκη επιχειρήσεων και εργασιών στη σχετική λίστα. Μέτρα και ρυθμίσεις που χτυπούν τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, φέρνουν νέα εμπόδια στην απεργία, ναρκοθετούν τις συλλογικές διαδικασίες και τις Γενικές Συνελεύσεις των συνδικάτων και επιβάλλουν «ηλεκτρονική ψήφο».

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου έδωσε ένα εκκωφαντικό μήνυμα: Ο λαός, η νεολαία δεν αναβάλλουν για αργότερα την πάλη για την υγεία, τη ζωή, τα δικαιώματά τους, την πάλη ενάντια στην εμπλοκή στα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Οσοι ονειρεύονται ότι θα βάλουν στο γύψο τους αγώνες του λαού, όσοι νομίζουν ότι βρήκαν ευκαιρία να βάλουν «φίμωτρο» στο λαό, διαψεύστηκαν και θα διαψευστούν ξανά στην απεργία στις 26 Νοέμβρη.

Είναι ώρα απεργιακού συναγερμού, οργανωμένης λαϊκής αντεπίθεσης!
Διεκδικούμε:

 Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Τώρα χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των δομών Υγείας. Άμεση δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας.
 Άμεση λήψη μέτρων προστασίας από τον ιό με αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας.
 Πρόσληψη Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού σε όλες τις Δομές.
 Να μην πεταχτεί κανένας πρόσφυγας στο δρόμο και να παραταθεί το πρόγραμμα στέγασης
 Να διευκολύνονται άμεσα όσοι παίρνουν άσυλο για να ταξιδέψουν στις χώρες προορισμού τους και για τη σχεδιασμένη και καθολική ένταξη από το κράτος κι όχι από τις ΜΚΟ στην κοινωνία για όσους επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα, με την εξατομικευμένη στήριξη των προσφύγων και των οικογενειών τους, την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και την τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας, παίρνοντας υπόψη το επάγγελμα και τις γνώσεις τους.
 Σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα. Καμία απώλεια εισοδήματος. Καμία απόλυση.
 Ενίσχυση με προσωπικό των ΜΜΜ και αύξηση των δρομολογίων για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.