Για την κινητοποίηση στο Υπ. Εργασίας για τους εργαζόμενους στις Δημοσκοπήσεις. Νέα κινητοποίηση & συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, Δευτέρα 1 Ιούνη, 11:00 πμ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Εργασίας από εργαζόμενους σε εταιρείες ερευνών και δημοσκοπήσεων μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Εργαζομένων σε Εταιρείες Δημοσκοπήσεων του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ & Γραφείων. Αίτημα των εργαζομένων ήταν η χορήγηση σε αυτούς του έκτακτου βοηθήματος των 800 ευρώ, από το οποίο αποκλείστηκαν λόγω της εργασίας τους με τίτλους κτήσης και συμβάσεις έργου, αλλά και η υπογραφή συμβάσεων εργασίας, η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους ερευνητές.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια μιας σειράς παρεμβάσεων του σωματείου για τα ζητήματα των εργαζομένων το περασμένο διάστημα στις εταιρείες, τον εργοδοτικό τους φορέα (ΣΕΔΕΑ), αλλά και τα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

Οι εργαζόμενοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου τη Δευτέρα, 1 Ιούνη.

Η επιτροπή καλεί όλους τους εργαζόμενους στις εταιρείες δημοσκοπήσεων σε νέα συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα, 1 Ιούνη 2020, 11 π.μ.