Για το νέο εργοδοτικό έγκλημα στη Ν/Ζώνη Περάματος

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργάτη στη Ν/Ζώνη του Περάματος. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους δύο συναδέλφους που είναι βαριά τραυματίες και νοσηλεύονται.

Το νέο αυτό έγκλημα είναι αποτέλεσμα έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφαλείας και ελέγχων από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Η ανάπτυξη την λίγων, για την οποία πανηγύριζε προεκλογικά από το Πέραμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι βαμμένη με το αίμα μας.

Μόνο τον τελευταίο μήνα μετράμε νεκρούς και τραυματίες στα ναυπηγεία Ελευσίνας, στα ναυπηγεία της Σύρου, στα ναυπηγεία Σπανοπουλου.

Ενώ η κυβέρνηση πανηγύριζε, οργάνωνε φιέστες, και ο Υπουργός Γεωργιάδης προκαλούσε μιλώντας για «χαμογελαστά πρόσωπα» οι εργαζόμενοι πάλευαν ενάντια στην αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, για μέτρα προστασίας της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων σε Πέραμα, Σκαραμαγκά, Ελευσίνα, Σύρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα μεγάλο μέρος της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της Ναυπηγοεπισκευαστικής αφορά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Αυτή τη ΣΣΕ δεν την έκαναν υποχρεωτική η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η αυτή της ΝΔ.

Στηρίζουμε την απόφαση Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας για 24ωρη απεργία την Τρίτη 30 Μάη.

Δεν θα μετράμε νεκρούς για τα κέρδη τους!

Δεν θα γίνουν οι χώροι δουλειάς κοιλάδες των Τεμπών!

Δυναμώνουμε τον αγώνα για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς!

Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι!