ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ CQS ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι σε CQS & ΟΠΑΠ,

Η εργολαβική εταιρία CQS ενημέρωσε μέσω email όλους τους εργαζόμενους που απασχολεί στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης “retail” & “online” του ΟΠΑΠ ότι η σύμβαση έργου έληξε και οι εργαζόμενοι θα απασχοληθούν, γενικά και αόριστα, «σε άλλα έργα» της.

Αυτή η εξέλιξη αποτελεί ένα χιλιοπαιγμένο έργο που έχει κερδισμένους & χαμένους. Κερδισμένοι είναι ο ΟΠΑΠ, που αναθέτει μια υπηρεσία του σε τρίτους εξασφαλίζοντας την παροχή της από εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης και χαμηλούς μισθούς, κερδισμένες είναι η CQS και η επόμενη εταιρία ανάληψης του έργου που εξασφαλίζουν μεγάλα κέρδη από την «παραχώρηση» εργαζόμενων στον κάθε ΟΠΑΠ.

Θύματα είναι οι εργαζόμενοι στην CQS & τις υπόλοιπες εταιρίες που εργάζονται με χαμηλούς μισθούς, την πίεση των στόχων και την ανασφάλεια της απόλυσης μετά από κάθε διαγωνισμό, σε συνδυασμό με τη μεγάλη ένταση της εργασίας όπου λίγοι βγάζουν δουλειά για πολλούς. Θύματα είναι και οι εργαζόμενοι στον ΟΠΑΠ, καθώς η εργολαβοποίηση υπηρεσιών προχωράει, με αποτέλεσμα να γίνονται χειρότεροι οι όροι εργασίας για όλους και όλες.

Γι’ αυτό η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας για τους εργαζόμενους της CQS και η κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων πρέπει να γίνει υπόθεση και όλων των εργαζόμενων στον ΟΠΑΠ!

Από κοινού τα κλαδικά σωματεία, Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) με το σωματείο των εργαζομένων στον ΟΠΑΠ και όλους τους εργαζόμενους να απαιτήσουμε οι εργαζόμενοι της CQS να υπογράψουν σύμβαση εργασίας με τον ΟΠΑΠ, κανένας να μην απολυθεί, ώστε όλοι οι συνάδελφοι να έχουμε τα ίδια δικαιώματα!

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΗΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ

Οι δικές μας ανάγκες δεν χωράνε σε αυτή την εργασιακή ζούγκλα που διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις που σήμερα ζητούν την ψήφο μας. Οι νόμοι που επιτρέπουν την απασχόληση με βάση το έργο, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, το «ευέλικτο» ωράριο, τον περιορισμό της συλλογικής δράσης μέσα στους χώρους δουλειάς κλπ.

Καμία εμπιστοσύνη και κανένας εφησυχασμός στα λεγόμενα της CQS! Καμία ανοχή στο καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας που μας έχει επιβάλλει!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην CQS και τον ΟΠΑΠ να απαιτήσουμε:

• Καμία απόλυση εργαζόμενου της CQS, διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας!

• Απορρόφηση όλων των εργαζομένων της CQS από τον ΟΠΑΠ!

• Καμία βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις των εργαζομένων!

• Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους!

Κανένας μόνος! Ερχόμαστε σε επαφή και γινόμαστε μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας! Όλοι μαζί, οργανωμένοι στο σωματείο μας, να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα μας!