Γενική Συνέλευση, Τετάρτη 21 Φλεβάρη,18:30. 28 Φλεβάρη Απεργούμε!

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ, 18:30

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

(Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου 48Β)

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Στις 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη και το σύνθημα ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ παραμένει επίκαιρο και εκφράζεται σε όλες τις πλευρές της ζωής μας.

Στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας συζητάμε για το πώς θα οργανώσουμε την απεργιακή μας απάντηση στις 28 Φλεβάρη, διεκδικώντας τώρα ουσιαστική αύξηση των μισθών μας, μέτρα προστασίας του εισοδήματος μας για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και όχι μέρα με την ημέρα. Η αγανάκτηση πού νιώθουμε να γίνει οργάνωση και συμμετοχή στην απεργία, στο σωματείο. Γινόμαστε κομμάτι των δεκάδων ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων, σωματείων που έχουν ήδη πάρει απεργιακές αποφάσεις.

Σε πολλούς χώρους δουλειάς, ζούμε με την αγωνία του αν, πότε και πόσο θα πληρωθούμε. Η κατάσταση δεν χωράει αναμονή! Στους εργολαβικούς εργαζόμενους στη φύλαξη και γενικά στους security είναι καθεστώς η μη καταβολή αργιών, υπερωριών, δώρων. Στις ΜΚΟ, η καταβολή του μισθού καθυστερεί δυο με τρεις μήνες. Στα τηλεφωνικά κέντρα,  η εντατικοποίηση της δουλειάς σπάει κόκκαλα, ενώ ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με προσβολές, με φωνές, με πιέσεις και επιπλήξεις, με την απαίτηση να στεκόμαστε σούζα και να μην ζητάμε ούτε τα αυτονόητα όπως είναι το διάλειμμα, το ρεπό, η άδεια. Στις δημοσκοπικές, η απαράδεκτη κατάσταση των συμβάσεων έργου και των πληρωμών με το κομμάτι έρχεται να συμπληρωθεί από την τραγελαφική εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών που υποχρεώνει συναδέλφους των 600 ευρω να έχουν …POS!

Η ακρίβεια τσακίζει το εισόδημά μας και ο μισθός με το ζόρι μας βγάζει μέχρι τα μέσα του μήνα. Την ίδια ώρα οι 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις σχεδόν διπλασίασαν τα κέρδη τους (αύξηση 75,5%).

Η περαιτέρω υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση υγείας-πρόνοιας, παιδείας, η επιδίωξη προώθησης των ιδιωτικών πανεπιστημίων, των απογευματινών ιατρείων στα νοσοκομεία, θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο εμάς και τις οικογένειές μας.

Ενώ η κυβέρνηση μας καλεί να ζούμε με τα ψίχουλα των voucher και των pass, να βάζουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα πλέον αναγκαία, ξοδεύει απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ για τη συμμετοχή σε πολέμους σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων της χώρας μας. Για τις αποστολές εκτός συνόρων (φρεγάτες κτλ) δαπανώνται καθημερινά 100δες χιλιάδες ευρώ ενώ όσο περισσότερο εμπλέκεται η χώρα μας τόσο αυξάνει και ο κίνδυνος να γίνει στόχος αντιποίνων.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Κυβέρνηση και εργοδοσία σφυρίζουν αδιάφορα στα προβλήματα, τις ανάγκες, τις διεκδικήσεις μας. Ρεαλιστικό σήμερα είναι να πάρουμε αυξήσεις, να έχουμε ασφάλεια στη ζωή και στη δουλειά μας. Ρεαλιστικό δεν είναι η υπομονή και τα ευχολόγια της ηγεσίας της ΓΣΕΕ. Ρεαλιστικό δεν είναι να ζει μια οικογένεια με τοστ και σε παγωμένα σπίτια όπως νουθετούν οι παπαγάλοι της κυβέρνησης στα ΜΜΕ.

Οι ζωές μας και οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν!

Τώρα διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς μας. Ο μισθός δεν φτάνει για τα πανάκριβα νοίκια, τις βενζίνες, το πετρέλαιο θέρμανσης, το ρεύμα, το σούπερ μάρκετ.

Τώρα διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Δεν θέλουμε καθένας μόνος του να διαπραγματεύεται μόνος του με την εργοδοσία το μισθό, τα επιδόματα, το ωράριο.

Θέλουμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των αγροτών που  διεκδικούν την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες.

Στηρίζουμε το αίτημα των φοιτητών για αναβάθμιση της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Γιατί θέλουμε αποκλειστικά δημόσιο, πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο.

Δεν θέλουμε η Ελλάδα να συμμετέχει στο αιματοκύλισμα κανενός λαού. Θέλουμε να φύγουν οι αποστολές της Ελλάδας από την ερυθρά θάλασσα, να μην έχουμε καμιά συμμετοχή στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ, 18:30

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

(Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου 48Β)

28  ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Attachments

  • pdf gs_21_2_24
    Μέγεθος αρχείου: 612 KB Λήψεις: 66