Για την κινητοποίηση στην PEOPLECERT ενάντια στις απολυσεις και τις συνδικαλιστικές διώξεις

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας πραγματοποίησε κινητοποίηση στα γραφεία της πολυεθνικής PEOPLECERT ενάντια στις προκλητικές και τρομοκρατικές απολύσεις μελών και υποψηφίων στις εκλογές που πραγματοποιεί αυτή την περίοδο το σωματείο μας.

Σήμερα δόθηκε μια πρώτη απάντηση στην τρομοκρατία και τον εκφοβισμό ενάντια στο δικαίωμα στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση. Δεκάδες συνάδελφοι παραβρέθηκαν στην κινητοποίηση, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους απολυμένους συναδέλφους τους, απαιτώντας με παλμό και συνθήματα να ανακληθούν εδώ και τώρα οι απολύσεις. Κάλεσμα που βρήκε ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση από εργαζόμενους σε γειτονικούς χώρους δουλείας, που παίρναν την ανακοίνωση του σωματείου και εκφράζαν τη συμπαράσταση τους.

Είναι δεκάδες οι ανακοινώσεις καταδίκης της PEOPLECERT και συμπαράστασης που φτάνουν στο σωματείο μας από δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα.  Κοινός παρονομαστής είναι το αίτημα για άμεση ανάκληση των απολύσεων και άμεση επαναπρόσληψη των συνάδελφων μας. Αυτό ειπώθηκε με απόλυτα σαφή και ξεκάθαρο τρόπο στη συνάντηση που έγινε από αντιπροσωπεία του σωματείου μας με εκπροσώπους της διοίκησης της εταιρείας.

Ήταν η μαζική αλληλεγγύη των συναδέλφων προς τους απολυμένους και η επιμονή των συγκεντρωμένων που ανάγκασε την εταιρεία να «ανεβάσει» τα κατεβασμένα ρολά της κεντρικής εισόδου του κτηρίου με τα οποία μας «υποδέχθηκε» και να προχωρήσει σε συνάντηση. Ήδη σε μια πρώτη απάντηση της εταιρείας στο σωματείο διαμηνύθηκε ότι το αίτημα για ανάκληση των απολύσεων έχει μεταφερθεί και εξετάζεται από τη διοίκηση της εταιρείας, καταρρίπτοντας έτσι το αρχικό επιχείρημα ότι οι απολύσεις έγιναν λόγω εργασιακών αναδιαρθρώσεων ή «business needs».

Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα, στηρίζουμε τους συναδέλφους μας, δυναμώνουμε το σωματείο μας για να υπερασπιστούμε τις δουλειές και τα δικαιώματα μας. Σχεδιάζουμε τα επόμενα μας βήματα και συνεχίζουμε με όλα τα μέσα τον αγώνα για  την άμεση επιστροφή των συναδέλφων μας στην εργασία τους.

Καμιά ανοχή στις απολύσεις, καμία ανοχή στην τρομοκρατία!

Με την οργάνωση μας στα σωματεία μας, τους αγώνες μας και την αλληλεγγύη μας μπορούμε να βάλουμε φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία!

Να παρθούν πίσω ΤΩΡΑ οι απολύσεις!