Κάλεσμα στην εκδήλωση του ΠΑΜΕ και του Συνδικάτου ΑΜΑΖΟΝ των ΗΠΑ στις 14 Ιούνη

Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες αντιπροσωπεία του συνδικάτου εργαζομένων στην «Amazon» των ΗΠΑ, αποτελούμενη από τον πρόεδρο, Chris Smalls, και τον αντιπρόεδρο, Derrick Palmer.

Το Amazon Labor Union είναι το πρώτο συνδικάτο που ιδρύθηκε στις ΗΠΑ στην πολυεθνική Amazon, σπάζοντας τις προσπάθειες παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και εργοδοτικής τρομοκρατίας. Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της οργάνωσης των εργατών στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα των νέων, κόντρα σε λογικές ανάθεσης και αδράνειας.

Για τους χιλιάδες εργαζόμενους στις αποθήκες, στα logistics, στα γραφεία, εκεί που βασιλεύει η εργοδοτική ασυδοσία, η εντατικοποίηση, η απουσία μέτρων υγείας και ασφάλειας και οι μισθοί είναι φιλοδώρημα, το σωματείο Amazon Labor Union αποτελεί φάρο.

Η συνάντηση και η ανταλλαγή πείρας με τους εκπροσώπους του συνδικάτου εργαζομένων στην Amazon των ΗΠΑ μας βοηθάει να κατανοήσουμε ότι όσο ισχυρός και να είναι ο αντίπαλος, κράτος, κυβέρνηση και εργοδοσία, ότι μέσα και να χρησιμοποιήσει, όταν οι εργαζόμενοι το πάρουν απόφαση και οργανωθούν μπορούν να έχουν κατακτήσεις, να νικήσουν.

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στην Amazon των ΗΠΑ και καλεί τα μέλη του, τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να δώσουν το παρών στην εκδήλωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Τετάρτη 14 Ιούνη, στις 19.00, στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως), με θέμα «Οργανώνουμε την πάλη των εργαζομένων σε κάθε χώρα, σε κάθε χώρο δουλειάς».